Comercianti de jucarii amendati de Protectia Consumatorului!

Comercianti de jucarii amendati de Protectia Consumatorului!
Mai multi agenti economici din Botosani au fost sanctionati de inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului pentru nereguli privind comercializarea jucariilor.

Dintre cei 16 operatori economici verificati, noua au primit avertismente, iar doi au primit cate o amenda in valoare de 5.000 de lei fiecare. Cei dou agenti economici au fost amendati pentru ca vindeau jucarii pe ambalajaul carora nu erau inscriptionate avertismentele in limba romana, pentru copiii sub 3 ani.

Inspectorii CJPC sustin ca agentii economici care comercializeaza jucarii au devenit mult mai atenti la produsele pe care le vand.

"In general, s-a observant pe piata anul acesta ca jucariile care vin din China sunt produse la ora actuala pentru diversi importatori din Uniunea Europeana cu eticheta, 94% din jucariile verificate s-au gasit cu avertismentele pentru copiii sub 3 ani", a spus Carmen Aturcanitei, inspector in cadrul CJPC Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
9

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
153

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
415

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...