Comasarea spitalelor incinge din nou spiritele: Articolul referitor la preluarea personalului, contestat!

Comasarea spitalelor incinge din nou spiritele: Articolul referitor la preluarea personalului, contestat!
Personalul TESA din cadrul Spitalului de Obstetrica si Psihiatrie, prin intermediul Sindicatului Atitudinea, dar si grupuri de salariati, din aceeasi categorie, de la Spitalul de Psihiatrie si Spitalul de Copii, au depus la Consiliul Judetean o plangere prealabila, prin care au contestat un articol din Hotararea de Consiliu Judetean prin care s-a realizat comasarea spitalelor, articol referitor la preluarea personalului.

"Au contestat articolul 3 din Hotararea de Consiliu Judetean prin care noi spuneam ca sunt preluati toti. In functie de numarul de paturi rezultat la noul spital, la Spitalul Judetean, ca urmare a comasarii se intocmeste acel normativ de personal, iar in functie de acel normativ se va produce  o incadrare pe posturi in functie de numarul de personal. In prima faza, in faza incipienta, va fi preluat tot personalul TESA, in baza Hotararii de Guvern, dar dupa aparitia Hotararii de Guvern, dupa ce se produce efectul juridic al comasarii, in functie de ce spune Hotararea de Guvern, pe baza numarului de paturi rezultate ca urmare a comasarii se intocmeste o noua organigrama, iar cei care au depus plangerea sunt in zona de risc, ar putea sa plece sau nu, sa incapa toata lumea", a spus Amalia Marian, director al Directiei Juridice din cadrul CJ.

Raspunsul Consiliului Judetean va fi dat in sedinta de joi, iar in cazul in care acesta va fi unul nefavorabil, sindicalistii pot sa se adreseze instantei.

In paralel, se deruleaza si procesul prin care Sanitas a actionat in instanta consilierii judeteni care s-au opus comasarii spitalelor.

Chiar daca intre timp aceasta comasare a fost aprobata, sindicalistii nu au retras actiunea din instanta, primul termen fiind pe data de 24 noiembrie.

"Asteptam sa apara Hotararea de Guvern privind comsarea, sa vedem ce se inampla cu personalul, si in functie de asta vom lua o decizie, daca mergem mai departe cu procesul. Deocamdata, avem un prim termen joi", a spus Octavian Dumitru, liderul Sanitas.

Prin actiunea deschisa in instanta, sindicalistii cer de la consilierii judeteni care s-au opus comasarii daune morale de 5,07 milioane de lei, reprezentand prejudicii materiale produse spitalelor, salariatilor, dar si cetatenilor judetului.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
6

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
39

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...