Colonelul in rezerva Gheorghe Bujor s-a stins din viata

Colonelul in rezerva Gheorghe Bujor s-a stins din viata
Fostul comandant al unitatii de jandarmi Falticeni, colonelul în rezervă Gheorghe Bujor, nascut in RădăuÅ£i-Prut, judeÅ£ul BotoÅŸani, s-a stins din viaţă vineri, 10 decembrie 2010, la vârsta de 60 de ani, după o carieră de peste 34 de ani. Potrivit purtătorului de cuvânt al Åžcolii Militare de SubofiÅ£eri Jandarmi Fălticeni, lt. Irina Ipate, înmormântarea va avea loc marÅ£i, 14 decembrie.

Colonelul Gheorghe Bujor s-a născut la data de 11 octombrie 1950 în localitatea RădăuÅ£i-Prut, judeÅ£ul BotoÅŸani. A absolvit Liceul Teoretic cu diplomă de bacalaureat în oraÅŸul Darabani, din judeÅ£ul BotoÅŸani, în anul 1969. În luna februarie 1970 a fost încorporat ÅŸi a satisfăcut stagiul militar obligatoriu la Batalionul 13 securitate Fălticeni, trecând în rezervă în iunie 1971, cu gradul de sublocotenent.

La data de 15 august 1971, a fost activat cu gradul de sublocotenent fiind încadrat la Batalionul 13 securitate Fălticeni, pe funcÅ£ia de comandant de pluton ÅŸcoală de gradaÅ£i. În anul 1976, a absolvit Åžcoala de OfiÅ£eri a Ministerului de Interne, iar în anul 1979 a fost admis la Academia Militară, secÅ£ia arme întrunite, pe care a absolvit-o în anul 1981.

După absolvirea Academiei Militare a fost mutat la Comandamentul Trupelor de Securitate ocupând funcÅ£ia de ofiÅ£er cu pregătirea de luptă până în anul 1990, când, datorită rezultatelor obÅ£inute ÅŸi a aptitudinilor sale a fost promovat ÅŸi numit ÅŸef de stat major la Brigada 16 Jandarmi Bacău.

A îndeplinit cu rezultate foarte bune funcÅ£ia de ÅŸef de stat major la Brigada 16 Jandarmi Bacău până la data de 1 mai 1993, când a fost numit comandat al Centrului de InstrucÅ£ie Jandarmi Fălticeni, unitatea de la care a plecat ÅŸi care l-a format ca ofiÅ£er.

A condus cu competenţă activităţile din sarcina unităţii pentru instruirea militarilor în termen ÅŸi perfecÅ£ionarea pregătirii cadrelor care au participat la cursurile organizate ÅŸi desfăşurate în cadrul centrului.

Conform newsbucovina.ro, a trecut în rezervă la data de 30 septembrie 2004, atunci când starea de sănătate nu i-a mai permis să-ÅŸi continue activitatea. A fost decorat cu medalia Meritul militar clasa I în anul 1996.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
45

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
45

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
300

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...