Colinde, cantece de sarbatori, datini si obiceiuri de iarna la Botosani!

Colinde, cantece de sarbatori, datini si obiceiuri de iarna la Botosani!
În perioada 19-22 decembrie, se vor desfăşurala la Botoşani mai multe festivaluri şi spectacole, specifice sărbătorilor de iarnă. Evenimentele sunt organizate de Consiliul Judeten Botoşani şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani.

Pe 19 decembrie, pe Pietonalul Unirii, la Grupul Statuar din 1907, va avea loc un concert extraordinar de colinde şi cântece de sărbători cu Fuego, Irina Loghin şi Mioara Velicu.

Participă şi formaţiile de dansuri Balada şi Cordăreanca. Spectacolul va începe la ora 18.00.

Pe 21 decembrie, între orele 11.00 şi 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoşani se va desfăşura a III-a ediţie a Festivalului Coral-Concurs Interjudeţean "O, ce veste minunată!".

Sunt invitate formaţii artistice din judeţul Botoşani din localităţile Avrămeni, Ştefăneşti, Dorohoi, precum şi din judeţele Suceava, Iaşi, Piatra-Neamţ, Vrancea, Galaţi, Bacău şi Brăila. De asemenea vor fi invitaţi şi din Republica Moldova, din Soroca, Bălţi, Drochia şi Glodeni. Vor fi acordate premii şi trofee omagiale: "Gheorghe Holca", "Gheorghe Cojocaru" şi "Gheorghe Timofti".

Vineri, pe 21 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoşani, începând de la ora 17.00, va avea loc şi spectacolul extraordinar de muzică românească "De la Nistru până la Tisa", cu Olga Ciolacu, Vasile de la Chişinău, Silvia Zagoreanu şi Lucia Spânu. Pe scenă vor urca Ansambluri de dansuri din Maramureş, Moldova, Ardeal şi Republica Moldova, Ansamblul de Cântece şi Dansuri Cişinău, Şatra.

Pe 22 decembrie, începând cu ora 10.00, se va desfăşura Festivalul de Datini şi Obiceiuri "Din străbuni, din oameni buni".

Participă formaţiile de dansuri din: Avrămeni, Broscăuţi, Bucecea, Călăraşi, Cândeşti, Conceşti, Copălău, Coşula, Corlăteni, Cordăreni, Corni, Cristeşti, George Enescu, Oneaga, Dobârceni, Durneşti, Hilişeu, Hăneşti Crişan, Lozna, Mileanca, Săveni, Tudora, Vf. Câmpului, Văculeşti, Vlăsineşti, Vorona, Maramureş, Sibiu, Bacău, Slobozia, Suceava şi Neamţ.

Spectacolul oferit de toate aceste formaţii va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
365

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
663

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1053

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...