Col. Radu Anton: "Pompierul de astazi nu este doar cel care stinge focul, este si paramedic, si pirotehnician, si scafandru"

Introducerea Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) si la nivelul Botosaniului a insemnat o sansa la viata pentru multi dintre locuitorii judetului.

Odata cu introducerea acestui serviciu, pompierii botosaneni au fost alaturi de semeni nu doar atunci cand au fost greu incercati sub amenintarea focului, ci si atunci cand viata le-a fost pus in pericol si din din alte cauze.

Colonelul Radu Anton, seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a tinut sa le multumeasca tuturor factorilor care au facut posibil ca si la Botosani SMURD-ul sa fie operational.

"Ne bucuram ca putem fi utili concetatenilor nostri, ca le suntem de ajutor si promitem ca in continuare vom avea acceasi disponibilitate si aceeasi operativitate in executarea misiunilor. Pompierul de astazi nu este doar cel care stinge focul, pompier inseamna si paramedic, inseamna si pirotehnician, pompier inseamna si scafandru si inca o gramada de meserii si specialitati pe care le avem in cadrul Inspectoratului, ca sa putem functiona eficient. Sunt dator sa multumesc  Consiliului Judetean pentru partea de cofinantare in acest priect din cadrul Programului Operational Regional, am primit in administrare echipamente de 2,9 milioane de eruo si acest lucru ne bucura pentru ca putem fi eficienti, beneficiarii finali fiind cetatenii judetului nostru", a declarat colonelul Radu Anton.

"Va felicit pentru faptul ca ati dus la bun sfarsit acest program, la care Consiliul Judetean a fost parte, si vreau sa va spun ca ceea ce s-a facut este in beneficiul populatiei, iar dumneavoastra pompierii sunteti o arma iubita de oameni pentru ca interveniti cand ei au necazuri", a spus prefectul Costica Macaleti.

"Va asiguram in continuare de sprijinul Consiliului Judetean. Apreciem activitatea pe care dumneavoastra o desfasurati, si impreuna cu domnul colponel avem in plan sa mai depunem un proiect ambitios care speram sa aiba finalitate, un elicopter SMURD in judetul Botosani sa putem face ceea ce trebuie pentru locuitorii judetului", a mentionat si presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, după ce a pierdut în fața clujenilor: ”Asta le-am reproșat la pauză!” (Galerie foto)

astăzi, 21:07

Botoșănenii au deschis scorul în minutul 4 prin Bodișteanu, însă cele două formații au intrat la egalitate la cabine, în urma reușitei lui Cristea. Miranyan, în minutul ...

Garda de Mediu: Amenzi usturătoare pentru botoșănenii care incendiază deșeurile! (foto)

astăzi, 20:15

Este vorba despre alte tipuri de deșeuri decât cele menajere, care nu au fost preluate de operatorul de salubrizare. Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri (persoane fizice ...

Lucrări de reabilitare a drumurilor locale, desfășurate cu succes într-o comună din Botoșani!

astăzi, 19:30

Procesul de modernizare și dezvoltare înaintează cu pași repezi în comuna Prăjeni. Proiectul de modernizare demarat în vara acestui an este de natură a asigura accesul facil și...