Codurile secrete ale GSM, publicate online de hackeri!

Codurile secrete ale GSM, publicate online de hackeri!
Un grup de 24 de hackeri a publicat online codurile secrete ce protejeaza circa 80% din numarul total al telefoanelor mobile din lume, din peste 200 de tari.

Dupa cum a explicat specialistul german in criptare, Karsten Nohl, in varsta de 28 de ani, operatiunea a vrut sa evidentieze lacunele sistemului de securitate ce protejeaza sistemul global de comunicatii mobile (GSM), pentru a-i determina pe operatori sa ia masuri, conform CBS News.

In cadrul unei conventii a hackerilor desfasurata la Berlin saptamana aceasta, Nohl a declarat ca telefoanele ale caror coduri au fost sparte si publicate pe Internet sunt din 212 tari. Practic, consecinta directa a actiunii ghackerilor este interceptarea convorbirilor a peste trei miliarde de persoane.

Hackerii au vrut sa atraga atentia asupra faptului ca tehnologia trebuie upgradata in cazul telefoanelor mobile si considera ca gestul lor si-a atins scopul.

Operatiunea hackerilor nu a afectat convorbirile telefonice efectuate prin serviciile 3G care sunt protejate de un cod de securitate diferit.

Reprezentantii GSM se vor intalni in februarie, cand urmeaza sa fie revizuite masurile de securitate, ultima oara modernizate in urma cu 21 de ani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
98

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
103

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
151

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...