Codul de bare a facut victime: Profesorii au ratat titularizarea pentru ca au incalcat procedurile!

Codul de bare a facut victime: Profesorii au ratat titularizarea pentru ca au incalcat procedurile!

HORIA NEGRESCU

Au ratat titularizarea pentru ca au copiat sau nu s-au descurcat cu autocolantele codului de bare! La Botosani, peste 90 de profesori au fost nevoiti sa paraseasca ieri salile de examen, 6 dintre acestia fiind eliminati.

1084 de cadre didactice din judetul Botosani s-au inscris la examenul de titularizare din acest an, insa in cele doua centre, de la Colegiul National A.T.Laurian si Grupul Scolar Dimitrie Negreanu, s-au prezentat numai 902 dintre acestea.

Din cei 902 candidati, conform informatiilor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, 6 cadre didactice au fost eliminate din salile de examen, in timp ce alte 85 s-au retras in timpul probei, 29 invocand motive personale, iar 56 din motive medicale.

"Nu stiu exact pentru ce s-au anulat tezele. Au existat diferite motive, ca a vrut sa copieze, ca a incalcat procedurile, a pus eticheta altfel decat trebuia si era prea tarziu ca sa mai scrie din nou teza, pentru ca orice abatere de la regula iese in particular la corectura. Cauzele sunt diferite", a explicat evaziv inspectorul scolar general adjunct Horia Negrescu.

Referitor la nemultumirile cadrelor didactice vizavi de securizarea lucrarilor cu coduri de bare, Horia Negrescu spune ca este o metoda sigura de identificare si ca acel cod de bare se aplica unei lucrari, nu unei persoane.

"Aceste coduri de bare nu sunt numai in magazine, sunt in multe locuri. E o idee, o incercare, in epoca progresului tehnic, tehnologic si electronic in care traim, e mai modern sa faci asa. Este o metoda fara gres de a indentifica ceva si nu e vorba de a aplica codul de bare pe o persoana ca sa se considere marfa, ci pe o lucrare scrisa. Ceea ce trebuie sa spun despre asta este ca presupune foarte mare atentie la aplicarea acestor autocolante pe lucrari pentru ca se pot comite greseli, intotdeauna exista oameni care inteleg pe dos si lipesc ce trebuie unde nu trebuie si pe urma sunt probleme, dar pe de alta parte poate sa greseasca si scriindu-si numele, cum au facut unii, in loc sa numeroteze paginile si-au scris numele. Asa au inteles ei, ori o astfel de teza trebuie anulata", a precizat Horia Negrescu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
10

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
16

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
214

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...