Codreanu, ultima speranta a politistilor botosaneni!

Codreanu, ultima speranta a politistilor botosaneni!
Reprezentantii ATOP au solicitat Parlamentului Romaniei transferarea masinilor scoase din uz catre 14 posturi de politie din judetul Botosani.  Din raportul de activitate al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Botosani pe anul 2009, reiese ca politistilor botosaneni nu prea le sunt create conditii optime pentru a-si desfasura activitatea.

Conform celor declarate de presedintele ATOP, Dumitru Codreanu, politistii din mediul rural nu au locuinte de serviciu si dorm chiar si in postul de politie, nu au sedii pentru posturile de politie sau nu au mijloc de transport pentru a se deplasa la interventii.

"Tot ce inseamna conditii create pentru politisti, pentru a-si desfasura o activitate eficienta in locatiile in care sunt repartizati, sunt precare in judetul Botosani. Ma refer in primul rand la baza tehnica a politistilor. Sunt 14 unitati de politie unde polististii nu au cu ce se deplasa, nu au nici biciclete. Am intalnit la Adaseni un caz mai deosebit, intrucat postul de politie nu are locatie, activitatea se desfasoare intr-o sala de clasa. La Cotusca nu au locuinte asigurate politistii, si dorm in postul de politie", a spus Dumitru Codreanu, presedintele ATOP.

Solutii pentru cele 14 posturi de politie care nu au masini de interventie a cautat chiar presedintele ATOP, care a spus ca a facut o cerere la Parlamentul Romaniei ca 14 masini care sunt scoase din uz sa fie distribuite acelor 14 posturi de politie din judetul Botosani.

"La ora actuala, din constatarile facute in teritoriu, prin lipsa mijloacelor de transport si mijloacelor de logistica, pentru a desfasura activitatea in conditii optime la un Post de Politie, am facut o propunere si am inaintat o adresa catre Senatul Romaniei si Camerei Deputatilor, prin care solicit transferarea a 14 mijloace de transport pe care dumnealor le scot din uz, catre aceste posturi de politie, unde nu sunt masini de interventie", a precizat Codreanu.

In prima sedinta a CJ de anul acesta, de pe data de 28 ianuarie reprezentantii ATOP vor prezenta raportul de activitate din anul trecut, dar si o strategie a activitatii pentru anul 2010.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
555

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
292

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
83

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...