COD PORTOCALIU pe râul Prut!

COD PORTOCALIU pe râul Prut!
Conform avertizării hidrologice, transmise de Administraţia Naţională "Apele Române" se prelungeşte Codul Galben de inundaţii pe râurile Başeu şi Jijia şi se instiuie Cod Portocaliu pe râul Prut, amonte de acumularea Stânca – Costeşti.

Avertizarea este valabilă până mâine, 17 mai 2014, ora 18.00.

Astăzi, la ora 13.00, în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de inundaţie (470 cm) era depăşită cu 74 de cm, în creştere cu 24 cm faţă de ora 12.00.

La această cotă nu există riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie inundate. Apa ieşită din matcă va inunda doar locurile joase din lunca Prutului.

Preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile aflate în amonte de acumularea Stânca – Costeşti au fost notificaţi să asigure permanenenţa la primării, să monitorizeze situaţia şi să se pregătească în vederea evacuării cetăţenilor care desfăşoară activităţi în lunca Prutului, precum şi animalele aflate la păşunat.

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani s-au deplasat în zonă pentru monitorizarea situaţiei, respectiv coordonarea acţiunilor de evacuare.
           
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
183

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
94

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
103

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...