COD PORTOCALIU în județul Botoșani: ploi torențiale, grindină, vijelii!
UPDATE!

COD PORTOCALIU în județul Botoșani: ploi torențiale, grindină, vijelii!

Alertă meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe județe din zona Moldovei. Astfel, o atenționare de COD PORTOCALIU este valabilă până la ora 18.00.

Sunt vizate localitățile Vârfu Câmpului și Cândești, din județul Botoșani. Aici se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, vijelii.

De asemenea, o avertizare de COD PORTOCALIU este valabilă de la ora 17:45 până la ora 18:30 și vizează localitățile Botoșani, Flămânzi, Vorona, Corni, Mihai Eminescu, Frumușica, Bălușeni, Tudora, Vlădeni, Cristești, Curtești, Răchiți, Copălău, Coșula, Stăuceni, Bucecea. Se vor semnala: averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, vijelii.
 
UPDATE: COD PORTOCALIU, de la ora 18.20 pân la ora 19.15, în Ungureni, Trușești, Coțușca, Bălușeni, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Răchiți, Avrămeni, Gorbănești, Manoleasa, Păltiniș, Vlăsinești, Mileanca, Dângeni, Stăuceni, Unțeni, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Nicșeni, Dobârceni, Corlăteni, Mihălășeni, Blândești, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Mitoc, Adășeni. Potrivit ANM, aici se vor semnala: averse torențiale ce vor cumula 35...45 l/mp, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, vijelii.

Amintim că este în vigoare și o atenționare de tip COD GALBEN, avertizare pentru întreg județul Botoșani, care a fost emisă luni dimineața, valabilă pentru luni, de la ora 12.00 până la ora 23.00, câd vom avea manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. În intervalul vizat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
50

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
402

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...

Calendar ortodox: Credincioșii sărbătoresc astăzi a treia zi de Paști!

astăzi, 07:15
37

În această zi, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică, pentru a participa la slujbă, sărbătorind Învierea Domnului, apoi vizitează cimitirele, pentru a aprinde lumânări c...