COD GALBEN de viituri, în judeţul Botoşani!

COD GALBEN de viituri, în judeţul Botoşani!
Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, a fost prelungit Codul Galben pe mai multe răuri din ţară, printre care şi judeţul Botoşani.

Avertizarea este valabilă până pe 25 iulie, la ora 13.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur superior (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Timiş superior, Bârzava, Moraviţa (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), Olt superior şi afluenţii săi din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Prahova (judeţul Prahova), Trotuş (judeţele Harghita şi Bacău), Bârlad (judeţele Iaşi şi Vaslui), Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), Prut sector amonte acumularea Stânca Costeşti (judeţul Botoşani).

În intervalul 24.07.2014 ora 13:00- 24.07.2014 ora 23:00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele râuri mici din alte bazine hidrografice, situate în zonele de deal şi munte din judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Galaţi.

Aceste fenomene se pot înregistra cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din judeţele Botoşani, Iaşi, Bacău şi Neamţ. Harta cu codurile şi semnificaţia acestora se anexează Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
406

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
425

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
248

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...