Cod galben de ploi și vânt în Botoșani, valabil o zi întreagă

Cod galben de ploi și vânt în Botoșani, valabil o zi întreagă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni o avertizare de tip cod galben de vânt puternic și ploi abundente, valabilă inclusiv pentru județul Botoșani, pe dureata zilei de marți.

În aceeași situație va fi cea mai mare parte a țării. Codul intră în vigoare la ora 9:00 și expiră în aceeași zi la ora 21:00.

„În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100-130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55-65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70-80 km/h. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp”, arată ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza situația, prin avertizări de vreme severă imediată.

 

Spune-ne opinia ta