COD GALBEN de ninsori si viscol în mai multe judeţe din tara!

ANM a emis vineri mai multe avertizări nowcasting de vreme severă imediată. Mai mult, de la 16.00, intră în vigoare o avertizare de ninsori şi viscol pentru tot sudul ţării. 

Între orele 08:00 si 11:00, în judeţul Caras-Severin-indeosebi sudul judetului si zona de munte, se vor semnala intensificari ale vantului, care la munte la rafala vor depasi 80 km/h, spulberand zapada iar in restul zonei vor atinge si depasi 60 km/h,transport de zapada pe creste.

Între orele 08:00 si 12:00, în judeţul Ilfov, inclusiv în Municipiul Bucureşti, în Teleorman, Giurgiu, Argeş, şi Dâmboviţa şi local în Prahova, Calarasi, Ialomiţa Buzau si Braila, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce vor atinge şi depăşi 55 km/h şi izolat 70 km/h, precipitatii mixte.

De asemenea, între orele 08:00 si 14:00, pe arii extinse în judeţele Dolj şi Olt ( inclusiv municipiile Craiova, Calafat, Băileşti, Bechet, Slatina şi Caracal); local în judeţul Vâlcea (inclusiv municipiul Drăgăşani), se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 50 km/h si izolat 65 km/h, ploaie.

În perioada 6 februarie, ora 16 - 7 februarie, ora 16 sunt aşteptate ninsori viscolite în partea de sud a ţării.

În a doua parte a zilei de vineri, 6 februarie, şi la începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Apoi, până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea şi va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii.

Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate.

Vântul se va intensifica în regiunile sudice încă din dimineaţa zilei de vineri, 6 februarie. Ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi local şi în restul teritoriului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii botoșăneni în sărbătoare: Câinele Dop urmează să împlinească patru ani! (foto)

astăzi, 14:25

În mai puțin de două luni de zile, câinele de serviciu Dop va împlini vârsta de patru ani. Duminică dimineață a participat împreună cu conductorul său, plutonie...

Concurs la Spitalul „Mavromati” cu toți candidații respinși, o lucrare a fost anulată!

astăzi, 13:46

Spitalul Județean „Mavromati” a organizat concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical pe nutriție dietetică/generalist. Din cei patru candidați care au ajuns la proba scri...

Risc de inundații pe râurile Prut și Jijia până pe 1 octombrie!

astăzi, 12:34

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora. De asemenea, a fost emis un cod cod port...