CNSAS: Romanii, pacienti electronici din 2013!

CNSAS: Romanii, pacienti electronici din 2013!
Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Nicolae Duta, a anuntat joi ca, in mai putin de doi ani, ne vom putea trata pe baza de card, vom primi retete electronice si vom avea dosarul medical in computer.

Medicii de familie se vor conecta la sistemul informatic pe banii lor, a completat Duta, citat de Adevarul. Implementarea intregului sistem informatic care sa utilizeze cardul se va face cel mai probabil in ianuarie 2013, a precizat presedintele CNAS.

Potrivit lui Nicolae Duta, fabricarea propriu-zisa a cardurilor va incepe in iulie-august anul acesta, distribuirea lor este estimata pentru ianuarie-februarie 2012, iar o luna mai tarziu va incepe experimentul-pilot pentru un judet care va fi ales atunci.

La nivel national, cardul va fi functional cel mai probabil in ianuarie 2013. Atunci pacientul va intra in orice cabinet medical sau institutie sanitara avand cardul asupra sa si, pe baza lui, va primi consultatii, trimiteri la alti medici, la analize sau la investigatii si retete medicale.

Presedintele Casei a estimat chiar ca "in sase-sapte luni de la introducerea retetei electronice vom putea vorbi de o limitare a fraudei datorate prescriptiei medicale", care acum ar fi de "cateva sute de milioane de euro pe an".

Vezi si: Sa ne amuzam sau sa ne speriem?

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
61

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
292

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...