CND: Drumurile nationale sa fie reparate cu bani europeni!

CND: Drumurile nationale sa fie reparate cu bani europeni!

Vasile Gherasie, directorul Sectiei Drumuri Nationale din Botosani

Compania Nationala de Drumuri vrea sa transfere drumurile nationale de pe raza judetului Botosani la Consiliul Judetean, doar pentru ca drumurile sa fie reabilitate prin bani europeni.
In cadrul Colegiului Prefectural de joi, Vasile Gherasie, directorul Sectiei Drumuri Nationale din Botosani, a spus ca, privind modernizarea drumurilor nationale, sanse ar fi pentru drumul Suceava-Botosani, pentru acest an, dar valoarea este mica, de 10 miliarde lei vechi, pentru documentatia tehnica, pentru scoaterea la licitatie, pentru organizare de santier si eventual lucrarile pregatitoare.

"Daca sunt bani putini pentru Suceava-Botosani, ar fi sanse ca lucrarile pentru Dealu Mare sa inceapa, in schimb pentru Frumusica-Botosani nu sunt sanse in acest an, cel putin din ce cunosc pana la acesta ora, si Manoleasa-Radauti Prut. Una din variante, pe care a sugerat-o directoarea generala a Companiei Nationale, fiind de altfel singura sansa, e daca aceste sectoare de drum s-ar trece la drumuri judetene, sa fie modernizate printr-un program european si apoi sa preluam din nou. Daca e sa ramana la noi va dura foarte mult, din cauza banilor", a spus Vasile Gherasie, directorul Sectiei de Drumuri Nationale.

Referitor la cele sustinute de Vasile Gherasie in cadrul Colegiului Prefrectural, Cristian Roman, prefectul judetul, nu este de acord, precizand ca se declara nemultumit de Vasile Gherasie, pentru ca intreaga activitate este gestionata din alta parte, nicidecum de la Botosani.

"Nu  sunt multumit deloc, pentru ca domnul Gherasie nu stapaneste foarte bine aceste lucruri, pentru ca se gestioneaza in alta parte. Am cerut un material care sa fie inaintat tuturor parlamentarilor de Botosani pentru sustinerea proiectelor de stricta necesitate privind structura judetului. Aici ne referim la drumul care leaga Botosaniul de Vama Stanca-Costesti si drumul Botosani-Suceava, Botosani-Targu Frumos, deci practic legaturile judetului cu vecinii si cu Republica Moldova", a precizat prefectul judetului Botosani.

Iar cu privire la transferul anumitor drumuri nationale de pe raza judetului Botosani la Consiliul Judetean, pentru a putea fi modernizate, prefectul nu agreeaza aceasta varianta, amintindu-si cat de greu a fost atunci cand s-a incercat  sa se obtina aprobarea unui sector de drum national in administrarea Consiliului Judetean Botosani, pe care sa fie facuta proiectia europeana la Radauti-Prut, si nu s-a reusit.

"Noi ne-am luptat o buna perioada de timp pentru transferarea in administrarea Consiliului Judetean pentru o bucata de drum pe care sa fie facuta proiectia europeana la Radauti-Prut si nu am reusit, si acum, ca nu se poate face pentru ca nu sunt bani, transferam la Consilul Judetean? Nu este posibil. Am inteles de la domnul Gherasie ca Dealu Mare se va face anul acesta, in ce fel si cu solutie tehnica, nu stiu, ne vor spune specialistii, banii oricum sunt de la Compania Nationala. Pentru reabilitarea drumului Suceava- Botosani stiu ca sunt aprobati indicatorii tehnico-tehnici, ceea ce inseamna ca investitia poate fi derulata", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
174

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
175

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
255

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...