CNA legifereaza o practica veche: campania electorala pe bani!

CNA legifereaza o practica veche: campania electorala pe bani!
Candidatii la Parlamentul Romaniei vor trebui sa plateasca pentru a participa la emisiunile si dezbaterile electorale organizate de posturile TV si radio private, prevede un proiect anuntat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Proiectul de decizie privind noua regula de desfasurare a campaniei electorale pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului va fi discutat, in sedinta de maine a Consiliului, cu radiodifuzorii si ONG-urile din media.

"Principala modificare este cea adusa de lege (Legea nr. 35 din 13 martie 2008), detaliata in Decizie, privind caracterul unei campanii care se va desfasura de data aceasta pe bani, cu exceptia posturilor publice. Acccesul la emisiunile electorale, dezbaterile electorale, spoturile de publicitate electorala va fi asigurat contra cost de radiodifuzori. Emisiunile de stiri nu pot fi sponsorizate si, in consecinta, emisiunile de stiri cad in totalitate in raspunderea radiodifuzorilor si se supun cerintelor generale de obiectivitate si echitate a acestei campanii electorale", a spus Rasvan Popescu, citat de Mediafax. Posturile vor stabili tarife unice pentru toti candidatii, pe unitate de timp si emisiune.

Potrivit noului proiect, posturile de radio si de televiziune private care intentioneaza sa realizeze si sa difuzeze stiri, emisiuni si dezbateri electorale trebuie sa comunice Consiliului implicarea lor in campania electorala, pana cel mai tarziu pe 10 octombrie. De asemenea, competitorii electorali au la dispozitie intervalul 11 - 20 octombrie pentru a solicita posturilor private timpii de antena pe care intentioneaza sa-i utilizeze. Totodata, cu 24 de ore inainte de inceperea votarii sunt interzise difuzarea de emisiuni, dezbateri si stiri electorale, dar si invitarea sau prezentarea candidatilor in programe sau comentarii privind campania electorala.

Cu 48 de ore inainte de ziua votarii este interzisa si prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete facute pe strada. Campania in audiovizual va incepe pe 31 octombrie, ora 00.00, si se va incheia pe 29 noiembrie 2008, ora 07.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
31

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
172

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
122

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...