Clubul Sanatatea ii da dureri de cap consilierului Egner!

Clubul Sanatatea ii da dureri de cap consilierului Egner!
O asociatie sportiva din Botosani a generat discutii aprinse intre consilierii locali. Unul dintre proiectele de hotarare de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliul Local prevedea concesionarea unui teren in suprafata de 1.640 de metri patrati, de pe strada Varnav, aflat in proprietatea privata a municipiului Botosani, catre Asociatia Clubul Sportiv Sanatatea, cu destinatia terenuri de tenis. Pe respectivul teren acum este construita o baza sportiva.

Amplasamentul in cauza a fost utilizat de catre asociatie in anii precedenti, terenul fiind revendicat in baza legilor de restituire a proprietatilor, insa instantele de judecata au respins cererile de restituire. Ca urmare, terenul a ramas in proprietatea privata a municipiului Botosani. Solicitarea Asociatiei de a concesiona in continuare terenul a starnit nemultumirea unor consilieri locali. Cel mai vehement a fost Florin Egner.

"Aceasta asociatie nu este legal constituita. Noi avem o Directie de Sport, in subordinea Consiliului Local, care are personal specializat, nu vad de ce ar trebui sa dam acest teren unei asociatii, care apartine unui pensionar, pentru a servi interesul unei persoane sau a unui grup de persoane. Ce ar fi acum sa dam si Sala Polivalenta si patinoarul in administrarea unei asociatii?", a declarat consilierul local Florin Egner.

Acesta a fost contrazis de consilierul municipal Nicoale Semenescu, care a sustinut proiectul de hotarare, pe motiv ca pe terenul respectiv urmeaza a fi facute o serie de investitii.

"Este legal constituita acea asociatie, au fost multe persoane care au vrut sa investeasca, dar nu s-a putut din cauza ca terenul si constructiile nu erau intabulate. Asociatia are un program anual de activitati, terenul este intretinut, sunt profesori care inchiriaza terenul pentru a antrena copii, este de bun augur sa continuam acest proiect, pentru a da posibilitatea celor care vor sa faca acolo investitii", a spus Nicolae Semenescu.

Intr-un final, proiectul de hotarare a fost aprobat, iar durata concesiunii a fost stabilita pentru o perioada de trei ani, cu o redeventa de 6,58 lei/mp/an, tarif care urmeaza a fi actualizat la data de 1 ianuarie a fiecarui an in functie de rata inflatiei inregistrata in anul precedent.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat dat afară din locuință după ce și-a agresat concubina în a doua zi de Paște!

astăzi, 14:40
8

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vârfu C...

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
145

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
110

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...