Clubul DAO Botosani, pe podiumul Campionatului national de QWAN KI DO seniori!

Clubul DAO Botosani, pe podiumul Campionatului national de QWAN KI DO seniori!
In zilele 16 si 17 mai 2009 s-a desfasurat Campionatul national de QWAN KI DO seniori, in localitatea Roman, judetul Neamt, la Sala Polivalenta. Au participat 15 cluburi, cu 150 de sportivi din intreaga tara.

Din partea clubului DAO Botosani au participat 9 sportivi si 2 arbitri. La proba de song dau (lupta competitionala), CS DAO a obtinut medalia de aur la categoria centuri negre, prin TROFIN VICTOR, AGACHI NARCIS, CORUT CIPRIAN si JAJAIE FLORIN.

Acestia au avut o evolutie extrem de buna, reusind sa detroneze dupa 6 ani consecutiv echipa formata din componentii lotului national si medaliatii cu aur la mondialele din 2007, de la clubul LONG HO din Iasi.

Evolutia practicantilor botosaneni a fost impecabila, evidentiindu-se in mod deosebit Jajaie Florin (capitanul echipei), care are sanse sa fie selectionat in lotul Romaniei, ce va participa la Campionatul European din Austria, in orasul Viena.

De mentionat ca este prima performanta de asemenea anvergura a clubului botosanean. La grade masculin, sportivii din Botosani au obtinut medalia de bronz, prin AGACHI GABRIEL, BALMOS ALEXANDRU SI GHEORGHITA IULIAN.

 "In semifinala, putin a lipsit ca se ne calificam in faza superioara a competitiei, dar capitanul Agachi Gabriel a pierdut la 0,5 puncte calificarea. Rezultatul este insa multumitor si speram ca pe viitor, prin experienta acumulata, sportivii vor depasi acest prag", a precizat presedintele Clubului Dao Botosani, Eugen Turcanu.

O performanta oarecum asteptata a fost la categoria fete grade. "Am format o echipa cu o sportiva de la clubul DAO cu si sportiva de la clubul SINH DAU Botosani, condus de AIROAIE Constantin. Anume, IRICIUC ANGELA, de la Clubul Dao, iar de la Sinh Dau - OCU NICOLETA", a precizat Turcanu.

Fetele au obtinut medalia de aur, dupa alte performante notabile dobindite pe parcursul anilor precedenti.

La capitolul arbitri au fost 2 reprezentanti, LUCA MIRCEA si TURCANU EUGEN, ultimul, tot in premiera, a fost desemnat de OVIDIU COVACI, directorul tehnic pe Romania al Qwan ki do, in comisia de thao quyen (inlantuiri codificate de tehnici).

 "A fost o onoare si implicit o mare responsabilitate in a nota partcipantii la aceasta proba tehnica de mare acuratete", a marturisit Eugen Turcanu.
 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
63

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
95

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
156

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...