CJAS Botosani, aproape de a fi executata silit de proprii angajati!

CJAS Botosani, aproape de a fi executata silit de proprii angajati!

Carmen Nicolau, director CJAS

O masura a instantei ar putea imbogati peste noapte zeci de salariati ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Botosani, dar ar duce institutia in incapacítate de plata!

Asta dupa ce angajatii CJAS au castigat, prin decizie definitiva si irevocabila, dreptul de a primi sume colosale in baza unei legi care, spune seful CJAS Botosani, nici macar nu are norme de aplicare.

Este vorba despre o serie de prevederi legate de sporurile incasate de functionarii publici, sporuri care au fost acordate de instanta retroactiv la 46 dintre angajatii CJAS.

Suma, in valoare de 1,416 milioane de lei, actualizata cu rata inflatiei, are in vedere perioada ianuarie 2004 - septembrie 2008.

Carmen Nicolau, directorul CJAS, spune insa ca institutia ar intra in incapacitate de plata daca va achita acesti bani. Mai mult, daca nu va plati, CJAS ar putea fi executata silit.

Fiecare angajat are de primit cu peste 30.000 de lei mai mult fata de salarial lunar.

"Eu nu pot sa inteleg cum instanta a dat dreptate, desi nu se stipuleaza in niciun act oficial normele de aplicare ale acestei legi. Este un supliment de post si unul de treapta de salarizare, si nimeni nu se stie cum s-a calculat acest procent, 25 plus 25. Tocmai de aceea judecatorul a acordat aceste prime retroactiv pana in momentul emiterii verdictului, deci este si el constient ca nu poate fi aplicata in mod continuu", a precizat Carmen Nicolau, director general interimar al CAS Botosani.

 Incantati de situatia colegilor de la Botosani, angajatii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate au decis sa deschida si ei actiune in instanta pentru aceste drepturi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
51

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
79

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
75

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...