CJ a solicitat Spitalului Județean să verifice instalațiile din toate secțiile

CJ a solicitat Spitalului Județean să verifice instalațiile din toate secțiile

În urma tragediei de sâmbătă din Piatra Neamț, președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a solicitat conducerii Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, aflat în subordinea instituției, un control amănunțit.

Potrivit unui anunț publicat pe Facebook de către oficial, se verifică toate instalațiile, aparatura, precum și condițiile de punere în funcțiune a acestora, atât în cadrul blocului central din strada Marchian, cât și în toate secțiile exterioare.

„Deși toate investițiile în Spitalul Județean „Mavromati” și în toate secțiile acestuia s-au făcut cu respectarea legii și a tuturor reglementărilor în vigoare, tragedia care s-a întâmplat la Piatra Neamț impune luarea unor măsuri de precauție suplimentare. De aceea, consider că este mai bine să facem încă o verificare minuțioasă pentru a fi siguri că atât personalul medical, cât și pacienții sunt în siguranță și că activitatea medicală se desfășoară în siguranță și cele mai bune condiții”, a transmis Doina Federovici.

Nu mai puțin de 11 oameni au murit în timpul incendiului izbucnit pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. A doua zi, Guvernul a anunțat că se vor organiza verificări de amploare în toate unitățile sanitare, prin intermediul direcțiilor de sănătate publică și al altor instituții cu atribuții de control.

 

Spune-ne opinia ta