Ciuştea îi cere preşedintelui CJ să ia măsuri pentru neregulile de la Nova Apaserv!

Consilierul judetean Dorin Ciustea a adus in atentie, miercuri, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean, faptul ca un control efectuat de Curtea de Conturi la societatea Nova Apaserv, in anii 2011-2012, a scos la iveala mai multe nereguli in ceea ce priveste respectarea legislatiei in luarea unor decizii la operatorul de apa.

Ciustea a cerut conducerii Consiliului Judetean sa ia masuri in acest sens pentru ca la controalele viitoare ale Curtii de Conturi sa nu mai fie reliefate astfel de nereguli.

"Curtea de Conturi a constatat niste abateri de la legalitate si aceste abateri sunt explicate de Curtea de Conturi prin faptul ca autoritatea judeteana, in speta Consiliul Judetean, nu si-a exercitat drepturile ce ii sunt conferite de lege in ceea ce priveste calitatea sa de actionar majoritar la aceasta societate si reproseaza ca nu au fost supuse votului Consiliului Judetean organigrama si statul de functii, situatiile financiare anuale, numirea si revocarea membrilor CA, auditorul financiar, remuneratia membrilor CA, bugetul de venituri si cheltuieli si altele. V-as ruga, in calitate de presedinte de CJ, sa dispuneti cat mai urgent sa fie supuse autoritatii deliberative toate aceste materiale sa nu mai dam posibilitatea Curtii de Conturi sa reproseze si actualului Consiliu ca nu si-a facut datoria in calitate de actionar majoritar la aceasta societate", a spus Dorin Ciustea.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...