Ciudățenie pe cer, într-o comună botoșăneană. "A fost înfiorător" FOTO

Alexandru Mironov: "Este vorba de fenomene de care nu mai trebuie să ne speriem. Poate o să ştim odată şi odată mai mult despre ele. Este clar însă că din ce în ce mai des ele sunt observate".

Ciudățenie pe cer, într-o comună botoșăneană. "A fost înfiorător" FOTO

Un "obiect luminos" a putut fi observat pe cer, într-o comună botoșăneană, în a doua zi de Crăciun. Cei care l-au văzut nu își pot explica ce era. 

Primarul comunei Hlipiceni, Marian Luchian, este una dintre persoanele care au observat "obiectul luminos" și și-a chemat și soția să îl vadă, dar aceasta a fugit în casă, după cum relatează primarul pe o rețea de socializare.

Acesta a reușit să facă și câteva fotografii, "obiectul luminos" de pe cer fiind observat și de alți localnici.

"Obiectul luminos de pe cer surprins in dimineata celei de a doua zi de Crăciun la 05: 35. A fost infiorator. Sotia a fugit imediat in casa. Am surprins totul de la început. Imi pare rau ca nu am facut poze mai repede", a postat primarul comunei Hlipiceni pe Facebook. 


Apariţie misterioasă de deasupra României a fost văzută şi în multe alte zone din întreaga lume. Oameni din Ilfov, Bihor şi Focşani au povestit pe reţelele sociale ce au văzut şi au postat şi filmuleţe şi fotografii. Specialiştii încearcă acum să îşi dea seama cu ce au de-a face.

 
Alexandru Mironov, realizator Digipedia, a precizat pentru Digi24.ro: Sunt imagini aproape clasice într-un domeniu care se numeşte ufologie, un fel de ştiintă a OZN-isticii. Poate că ştiinţă este mult spus. Este vorba de fenomene care se întamplă adesea. Se întâmplă adesea şi pe teritoriul Romaniei.
 
S-ar putea ca o explicaţie, să vină de la ingineri care să spună: e o treaptă a unei rachete, e vorba de un proiectil de mari dimensiuni militar, cu care s-a făcut un exerciţiu.
 
În urmă cu câţiva ani, la Celiabinsk, în nordul Rusiei, un asemenea obiect ceresc a explodat. S-a dovedit că era vorba de un meteorit care venea spre pământ. S-a frecat cu aerul. A explodat şi s-a comportant ca o bombă. A spart toate geamurile din oraşul Celiabisnk. Este vorba deci de fenomene de care nu mai trebuie să ne speriem. Poate o să ştim odată şi odată mai mult despre ele. Este clar însă că din ce în ce mai des ele sunt observate.
 
Atunci când raportările vin din mai multe părţi despre un acelaşi fenomen întâmplat la un acelaşi moment, atunci este într-adevăr un fenomen care trebuie investigat.
 
Adrian Şonka, specialist la Observator Astronomic: S-a dovedit că este o rachetă lansată de agenția spațială chineză, cu cațiva sateliți artificiali.
 
Lumina misterioasă a fost vizibilă şi din ţări precum Rusia, Austria, Polonia sau Grecia.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
694

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
233

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
180

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...