Cîţu nu vrea să facă greșelile lui Boc: Salariile din sectorul public nu vor fi tăiate

Cîţu nu vrea să facă greșelile lui Boc: Salariile din sectorul public nu vor fi tăiate

Premierul Florin Cîţu a anunțat astăzi, luni, că salariile din sectorul public nu vor fi tăiate în 2021. În schimb, vor fi plafonate, adică nu vor suporta modificări față de ceea ce este în prezent, până când se ia o decizie privind legea salarizării.

Premierul Florin Cîţu a precizat că acestea ar urma să fie menţinute la nivelul celor din decembrie 2020 până va fi definitivată o analiză asupra legii salarizării.

"În ceea ce priveşte angajaţii din mediul bugetar, am spus-o, o repet şi o voi spune tot timpul: nu sunt adeptul tăierii salariilor, nu vot fi tăiate salariile. În acest moment analizăm dacă legea în vigoare este eficientă, privind salariile din domeniul public, că au apărut tot felul de anomalii şi excepţii în momentul în care această lege a fost aprobată. Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatul şi, până atunci, veniturile angajaţilor din sectorul public, atât local, cât şi central, se menţin la nivelul veniturilor din decembrie 2020, până la momentul în care vom avea o analiză asupra aspectelor şi implicaţiilor legii salarizării, a acelor excepţii care au apărut", a afirmat Cîţu, astăzi, după şedinţa de Guvern.

 

Spune-ne opinia ta