Circ în CL: "Ne iei pe toti la intrebari, ce vorbesti, domnule? Va permite figura si barba si postura?"

Replici acide in sedinta de Consiliu Local! Proiectul de hotarare propus de consilierii locali ai opozitiei  privind  adoptarea unor masuri de sustinere financiara din bugetul local a cheltuielilor comune cu energia termica, precum si a cheltuielilor comune cu apa/canal si gunoi menajer a starnit discutii aprinse in debutul sedintei extraordinare de Consiliu Local de vineri.

Secretarul municipiului Botosani, Ioan Apostu, a informat alesii municipali ca nu a dat viza de legalitate pe acest proiect de hotarare pentru ca in opinia sa  proiectul contravine legislatiei specifice utilitatilor publice si a legii finantelor publice locale.

"Se impune promovarea unui act normativ in acest sens de catre administratia publica centrala in asa fel incat administratia publica locala sa poata sustine financiar asemenea categorii de cheltuieli", a precizat Ioan Apostu.



Declaratia secretarului municipiului l-au facut pe consilierul local Eugen Turcanu sa afirme: "Va rog sa lamuriti public  daca il consiliati pe primarul Portariuc, care a afirmat ca noi suntem impotriva acestui demers, ceea ce nu este adevarat, si am initiat proiectul pentru a arata ca ne pasa de cei multi si nu ne impotrivim. Despre cele spue de dvs., cunoaste aceste lucruri, l-ati informat?".

"Imi sustin opinia exprimata  si la nivel de aparat de specialitate al primarului s-a infiintat un colectiv de lucru care sa determine solutiile care pot conduce la suportarea din bugetul local a unor astfel de cheltuielie", a spus Ioan Apostu.

"Ati avut aceasta discutie cu domnul primar?", a fost din nou replica lui Eugen Turcanu.

"Facem circ aici. Va rog frumos, luati atitudine", a intervenit viceprimarul Cosmin Andrei.

"Ii dai ordin si la secretar, ne iei pe toti la intrebari, ce vorbesti, domnule? Va permite figura si barba si postura?", i-a spus Mihai Tincu lui Eugen Turcanu.

"E un circ aici, dar se stie care este vinovatul. Unde este acea colaborare in aparatul propriu si consilierea? Umblam, facem circ cu liste, e deplorabil, dezamagitor pentru mine, e o mare deceptie sa am asa colegi", a fost si pozitia consilierului local Ovidiu Luca.



Florin Ghiorghita a facut un apel la consilierii locali sa nu transforme sedintele de Consiliu Local in circ si sa se apuce de treaba.

"Sa incercam sa pastram un cadru firesc si normal al discutiilor si sa nu transformam sedintele de Consiliu Local in circ. Pe mine m-a afectat, am ajuns sa iesim trei barbati in conferinta de presa ca am fost atacati de o femeie, sa param la tata si la mama ca am fost injurati si orice initiativa a consilierilor locali este transformata intr-o masura a aliantei raului impotriva populatiei. Am speranta ca dupa 25 mai aceste atacuri la adresa consilierilor, a primarului si a celor din executiv vor inceta si consilierii locali se vor apuca si de ceva treaba", a spus Florin Ghiorghita.



"Sa fiti demni de calitatea pe care o aveti si sa stiti ca aveti obligatia de a merge in spatiul public in intalnirile cu cetatenii cu initiative adevarate care pot fi puse in practica si sa nu mai duceti in derizoriu activitatea Consiliului Local. Acest punct pe ordinea de zi a aparut ca reactie a ceea ce dvs. faceti in aceasta perioada, si anume faptul ca strangeti acele semnaturi prin care solicitati sa fiti sustinuti pentru initierea unui proiect de hotarare. Inteleg ca sunteti tineri si nu ati inteles intrutotul ce inseamna administratia publica locala", a spus si Catalina Lupascu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...