Cioroianu: Ruşii au vândut tezaurul României

Cioroianu: Ruşii au vândut tezaurul României
Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu face dezăvăluiri senzaţionale privind tezaurul României de la Moscova. Ruşii l-au vândut, iar şansele să fie recuperat sunt practic nule.

"La drept vorbind, eu nu sunt convins că ruşii mai au aurul ăla. Dar asta nu este treaba noastră. Ei trebuie să dea înapoi ce au primit. Este foarte posbil ca Lenin sau Stalin să ne fi vandut aurul. Ei au vandut cantităţi enorme de aur spre Occident în anii ’30, când nu aveau bani, erau cam falimentari, sinceri să fim. Nu ar fi imposibil să fi vandut tezaurul nostru sau alte tezaure pe care au pus mâna", a spus Adrian Cioroianu, citat de Realitatea.net.

Tezaurul românesc trimis în Rusia în Primul Război Mondial cântărea 92 de tone şi era compus în proporţie de 90% este din monede de aur, restul fiind lingouri din aur fin.

Astăzi, valoarea sa s-ar ridica la 13 miliarde de lei, adică aproape 3 miliarde de euro, după cum a estimat recent Banca Naţională.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
218

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
42

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
253

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...