Ciolos vrea buget pana pe 10 decembrie - ce a discutat cu ministrii chemati in weekend

Ciolos vrea buget pana pe 10 decembrie - ce a discutat cu ministrii chemati in weekend
Premierul Dacian Ciolos sustine ca si-a propus ca bugetul pe 2016 sa fie gata pana pe data de 10 decembrie si ca prima intalnire informala cu ministrii, de sambata, a dus la identificarea a trei teme prioritare de lucru pentru anul viitor.

"A fost o discutie conexa bugetului, noi am luat un proiect de buget lasat de fostul Guvern", a spus Ciolos.

In prima sedinta de Guvern, ministrii au solicitat un timp de ragaz sa analizeze bugetul si situatia din ministerele lor.

Acest ragaz se incheie duminica si "luni dupa-amiaza vom avea o noua intalnire informala, cand doamna ministru de Finante va veni cu o analiza", a aratat Ciolos, care a explicat ca are ca obiectiv finalizarea bugetului pana pe 10 decembrie.

"Mi-am propus sa facem aceste intalniri pentru ca ministrii sa inceapa sa se cunoasca intre ei, e important sa dam coerenta faptica programului de guvernare si pentru a nu interfera cu responsabilitatile zilnice ale ministrilor", a aratat premierul, conform ziare.com.

Acesta a explicat ca a solicitat fiecarui ministru sa analizeze situatia din propriul minister si sa decida "ce e obligatoriu sa facem in perioada urmatoare, fie ca avem conditionalitati, lucruri care trebuiesc implementate", dar si "ce anume continuam din proiecte incepute aoclo unde exista legislatie, ce anume ne putem asuma, ce proiecte noi facem din ce am propus pe anul care vine".

"Am discutat despre trei teme prioritare de lucru pe care ni le propunem in anul care vine", a anuntat Ciolos. Acestea sunt "dezvoltarea economica; reforma administratiei prin cresterea performantei, transparentei, profesionalizare si depolitizare a administratiei; Romania in UE, ce asteptam noi ca stat membru de la UE si ce aducem noi, mai ales in acest context in care exista discutii legate de organizarea UE si ca Romania va asigura presedintia consiliului UE, in al doilea semestru al anului viitor".

Pe aceste teme se vor constitui grupe de lucru si va incepe un dialog cu actorii interesati. Prima discutie de sambata s-a axat pe dezvoltarea economica, de care va fi responsabil vicepremierul Costin Borc.

Costin Borc a detaliat discutia si a aratat ca "obiectivul fundamental este al convergentei, nu numai cu alte state europene ci si intre regiunile tarii. Vom identifica resursele inclusiv umane existente. Ne intereseaza o crestere economia inclusiva, inteligenta, cu consultarea permanenta a mediului de afaceri si a sindicatelor (...) ideea este sa identificam sectoare strategice pe care vrem sa mizam in dezvoltarea economica a Romaniei".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
160

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
561

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...