CINSTE LOR, ACTORILOR! - Remember pentru botosaneni la Gala Uniter!

CINSTE LOR, ACTORILOR! - Remember pentru botosaneni la Gala Uniter!
Pe 23 aprilie 2008, la Iasi, au avut loc Zilele Convorbiri Literare. Intalnirea reuneste, anual, scriitori de marca ai Romaniei. In acest an, a doua zi a manifestarii a coincis cu implinirea unui an de la moartea poetului Cezar Ivanescu.

Presa ieseana consemneaza faptul ca organizatorii si-au comemorat "la pachet" scriitorii trecuti in vesnicie, fara a face un remember nici macar lui Cezar Ivanescu.

La solicitarea de a se nominaliza si cinsti ca atare scriitorii decedati in ultimul an, raspunsul a fost cinic si deopotriva de neinteles: Au fost mai multi, va invitam sa tinem un moment de reculegere pentru toti!

Luni seara, la Bucuresti, Gala Uniter, desi presata de regulile inerente unei transmisii in direct, a proiectat imagini cu actorii care au tras cortina, in 2008, peste vietile inchinate artei.

Botosanenii au putut vedea pe ecran chipul Savetei Grigoruta, fosta actrita a Teatrului Vasilache, care s-a stins din viata in 2008, la varsta de 72 de ani, dar si pe cel al Larisei Bordeianu, fosta actrita a Teatrului Mihai Eminescu, decedata in urma cu cateva luni, dupa o lunga suferinta.

Alaturi, bineinteles, de Stefan Iordache, Colea Rautu si alti mari actori care au trecut Styxul. Cinste lor, actorilor!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
119

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
38

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
94

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...