Cine este Mona Pivniceru, propunerea pentru Ministerul de Justiţie

Cine este Mona Pivniceru, propunerea pentru Ministerul de Justiţie
Mona Pivniceru, membru al CSM, este propunerea pentru Ministerul Justiţiei, în locul lui Titus Corlăţean, propus ministru de Externe.

Fostul preşedinte al Asociației Magistraților din România, iar în prezent judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mona Pivniceru s-a remarcat prin conflictul deschis cu presedintele Traian Băsescu, relateaza rtv.net.

Mona Pivniceru este absoventă a Facultăţii de drept din cadrul Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi. A fost avocat şi magistrat la Tribunalul Iaşi şi la Curtea de Apel Iaşi, iar din septembrie 2011 este membru CSM.

Între 2010 – septembrie 2011, Mona Pivniceru a fost magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În perioada 2007 - 2010 a fost profesor universitar la catedra de drept public a Facultăţii de Drept, Universitatea Al. I. Cuza" din Iaşi şi îndrumător doctorant pentru mai multe discipline.

În 22 decembrie 2008 şi-a susţinut lucrarea de doctorat cu tema “Efectele juridice ale contractelor aleatorii
, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, sun coordonarea prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan.

Are zeci de lucrări publicate, premii şi a participat de numeroase simpozioane pe teme de justiţie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
30

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
19

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
66

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...