Cimitirul Pacea se extinde in lateral!

Cimitirul Pacea se extinde in lateral!

   Arhiva

Criza acuta cu care se confrunta Cimitirul Pacea din municipiul Botosani a determinat autoritatile locale sa extinda cimitirul in lateral, in spatele stadionului, in conditiile in care spre versanti nu mai pot fi vandute alte locuri de veci.

Potrivit directorului societatii Urban Serv, in cimitir nu mai este disponibil niciun loc de veci spre concesionare, astfel incat s-a luat decizia sa se faca inmormantari si in spatele Stadionului de langa cimitir, chiar daca, si directorul Gheorghe Pricopie a recunoscut, ca nu sunt niste locuri tocmai bune, fiind pamantul in panta.

“Mai avem disponibile in jur de 2.000 locuri de veci in spatele stadionului dar aceste locuri nu sunt considerate locuri bune, sunt un pic in panta dar se pot face locuri, nu e nicio problema ca sunt foarte multe cimitire in panta in tara. Locurile bune sunt considerate cele de pe langa biserica, de la aleile principale, dar acolo nu mai sunt locuri libere, doar daca sunt mostenite. Ne-am oprit pe versanti, acum mergem in lateral, in spatele stadion", a declarat Gheorghe Pricopie, directorul Urban Serv.

Municipalitatea nu mai face extinderea cimitirului spre padure asa cum era luat in calcul initial, insa, potrivit celor spuse de directorul societatii Urban Serv, intentioneaza sa faca un alt cimitir, langa groapa de gunoi, in zona Rediu, desi la inceputul anului primarul Catalin Flutur a precizat ca un alt cimitir ar putea fi langa cimitirul evreiesc.

“Anul trecut am avut 640 de inmormantari in Cimitirele Pacea si Eternitatea, acum avem in medie 2-3 inmormantari pe zi. In afara de locurile din spatele stadionului nu mai avem niciun loc ca sa-l putem vinde. Municipalitatea are in calcul sa faca un alt cimitir, undeva langa groapa de gunoi, ca rampa oricum se inchide in 2012, pentru ca acolo intre rampa si sosea este un teren de 3 hectare", a spus Gheorghe Pricopie.

Preturile cu care poate fi concesionat un loc de veci, variaza in primul rand de zona, care sunt de trei feluri, A,B,C, suma ce poate fi data doar pentru un singur loc este cuprinsa intre 60 si 300 lei, in functie si de perioada de concesionare intre 15-40 ani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
183

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
371

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
103

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...