Cimitirul Pacea se extinde. Consilierii locali sunt nemultumiti, avertizand ca zona se poate prabusi!

Cimitirul Pacea se extinde. Consilierii locali sunt nemultumiti, avertizand ca zona se poate prabusi!
In cadrul sedintei de Consiliu Local de joi s-a aprobat extinderea Cimitirului Pacea in spatele stadionului din vecinatate, cu 5.293 metri patrati. Proiectul de hotarare initiat de Gheorghe Pricopi, directorul societatii Urban Serv, a fost votat de consilierii locali, insa o parte dintre acestia si-au exprimat nemultumirea ca se recurge la extinderea cimitirului in loc sa se gaseasca teren pentru un cimitir nou.

"Chiar nu putem gasi undeva un teren drept pentru cimitir, este o lipsa de respect care ma nemultumeste total! Este imposibil ca in municipiul Botosani sau in zona imediat invecinata sa nu gasim un teren asa cum s-a gasit de fiecare data pentru diverse lucruri", a spus consilierul local Florentin Petrariu, consilier PSD.

Consilierul PNL Romulus Eram a avertizat, la randul sau, ca aceasta extindere reprezinta un real pericol, pentru ca pamantul din acea zona se poate prabusi.

"Zona unde se extinde cimitirul este o zona periculoasa din punct de vedere al conditiilor sunt deja restrictii in zona, dar fiind o problema de necesitate urgenta, mergem pe varianta extinderii. Poate oamenii care inventariaza terenurile din municipiu sa vina cu propuneri pentru un nou cimitir", a precizat Romulus Eram.

Primarul le-a explicat consilierilor locali ca nu s-a renuntat la ideea unui nou cimitir, in prezent incercandu-se indentificarea unui teren, cel mai probabil in zona cimitirului evreiesc.

"Compartimentul Cadastru lucreaza acum la indentificarea unui loc pentru un cimitir nou, si vom veni cu propuneri in fata dumneavoastra, acum vorbim de o extindere in cimitirul vechi. Cea mai buna varianta pana in prezent este in vecinatatea cimtirului evreiesc, unde avem o parcela", a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
33

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
50

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
51

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...