Chirurgii de la Spitalul Mavromati asigură urgențele medicale!

Chirurgii de la Spitalul Mavromati asigură urgențele medicale!
Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au venit cu precizări în ceea ce privește operațiile care se pot efectua la nivelul unității spitalicești, după ce toate produsele Hexi Pharma, folosite cu peponderență în spital, au fost retrase, la solicitarea Ministerului Sănătății, după ce s-a dovedit că sunt neconforme.

Patru operații care au fost programate pentru ziua de vineri au fost reprogramate pentru ziua de luni, iar tot ce înseamnă intervenție chirurgicală de urgență va putea fi efectuată fără probleme, întrucât la orele prânzului s-a făcut achiziția betadinei, care vineri dimineață lipsea.

“În momentul de față avem toate biocidele necesare pentru asigurarea urgențelor medicale care pot să sosească la spital. Dimineață a fost o întâlnire cu marea majoritate a chirurgilor din spital și s-a discutat ce materiale sunt și ce materiale nu sunt. S-a ajuns la concluzia că principala noastră problemă a fost lipsa betadinei pentru dezinfecția tegumentelor preoperatorii. În acest moment avem asigurat stoc de betadină, iar până la ora 15.00 vom mai primi încă 20 de litri, care asigură dezinfecția pentru cel puțin o săptămână. Dacă vin persoane în Urgențe avem capacitatea să le operăm în siguranță", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Toate produsele Hexi Pharma vor fi sigiliate, urmând ca spitalul să achiziționeze prin negociere directă dezinfectanți de la alte firme.  

“Toate secțiile fac retur la toți dezinfectanții de la Hexi Pharma către magazia centrală. De săptămâna viitoare vom face negociere directă, s-a făcut deja caietul de sarcini pentru negociere directă și așteptăm achiziția. Sperăm ca și din banii Asociației “Prietenii spitalului" să achiziționăm necesarul de dezinfectant să avem un stoc minim tampon în cazul în care negocierea directă durează", a mai spus Bercea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
39

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
24

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
76

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...