Chiriile locuintelor ANL ar putea fi majorate cu pana la 40%!

Chiriile locuintelor ANL ar putea fi majorate cu pana la 40%!

 FLORIN GORNEA  

Pentru sedinta de Consiliu Local din luna februarie, Locativa pregateste un proiect de hotarare pentru majorarea chiriilor, masura vizand doar locuintele ANL, fiind vorba despre chiriasii care locuiesc in aceste imobile de mai bine de 5 ani si care au varsta de peste 35 de ani.

"Dupa cateva calcule pe care le vom face privind majorarea chiriilor la locuintele ANL vom sti exact si procentul de crestere, probabil va fi undeva la 30-40%, fata de ce este in prezent. Majorarea pretului la chirii se va face in cazul chiriasilor care au mai mult de 5 ani de cand locuiesc in aceste spatii si care au varsta de peste 35 de ani", a declarat Florin Gornea, directorul SC Locativa SA.

Conform celor precizate de Florin Gornea, situatia financiara a unitatii a scazut foarte mult ca urmare a legii privind persoanele cu grad de handicap, cAre sunt scutite de la plata chiriei.

"Anul trecut, fiind an de criza, an incercat sa o ducem prin forte proprii, dar la o pierdere de 4600 lei pe luna, la sfarsitul anului, cand am tras linie, aceasta pierdere s-a resimtit din plin", a conchis Gornea.

Cartierele ANL din municipiul Botosani numara 500 de chiriasi in total, persoanele cu handicap fiind scutite de la plata chiriei. Deocamdata, la locuintele sociale nu se majoreaza chiriile, insa o decizie clara in acest sens se va lua in viitor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
90

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
77

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
154

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...