Chiriile din Piaţa Mare ar putea fi micşorate, cu condiţia ca preţurile să scadă cu circa 10 la sută!

Primarul Ovidiu Portariuc va iniţia, în luna februarie, un proiect de hotărâre privind reducerea chiriilor din Piaţa Mare.

Edilul-şef al municipiului a spus că a avut discuţii cu numeroşi comercianţi din piaţă, care s-au plâns de chiriile exagerate şi le dă dreptate, dar spune că odată cu diminuarea chiriilor aceştia vor trebui să scadă şi preţul produselor pe care le comercializează, cu circa 10%.

"Trebuie să găsim o soluţie pentru că chiriile sunt înr-adevăr foarte mari. Eu venind din mediul privat ştiu foarte bine cât de greu este să rezişti pe piaţă, cât de greu este să dai salariile dacă ai angajaţi, să îţi plăteşti taxele şi impozitele. Am analizat cererile lor, sunt fundamentate, chiriile sunt exagerate, e clar că e foarte greu să reziste şi voi face această propunere de reducere a chiriilor cu condiţia ca aceste reduceri de cheltuieli să se regăsească şi în reducerea preţurilor, şi sper ca comercianţii să ţină cont de acest lucru şi propun o reducere cu 20% a chiriilor din piaţă. Eu cred că a venit momentul să facem asta după ce au fost făcute numeroase controale şi au fost eliminaţi samsarii, s-au limpezit apele acolo", a spus primarul.

Odată cu reducerea chiriilor, reprezentanţii Primăriei vor monitoriza preţurile practicate în piaţă şi dacă acestea vor fi reduse vor fi acordate şi alte facilităţi comercianţilor.

"Trebuie să înţeleagă că este un parteneriat astfel încat cetăţenii să aibă acces la cele mai bune produse şi la cele mai bune preţuri", a completat Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...