Chiriași ai Locativa, evacuați cu jandarmii! FOTO, VIDEO

O familie din municipiul Botosani, care locuia intr-un apartament cu doua camere pe Aleea Mihai Kogalniceanu si care nu-si mai platise chiria catre Locativa de foarte mult timp a fost evacuata joi de executorul judecatoresc dupa ce societatea subordonata Consiliului Local a obtinut in instanta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Angajatii Locativa au inceput sa scoata afara lucrurile familiei, insa o parte dintre vecini s-au opus si au vrut sa blocheze masina cu care au venit sa care ce era in apartament. Acestia au spus ca mereu au ajutat familia cu bani sau cu mancare. Executorul judecatoresc a cerut ajutorul jandarmilor, care au ajuns imediat la fata locului.

"Sa dai afara din casa niste boschetari? Ok, e ordin judecatoresc, am inteles. V-am spus eu sa nu plece masina de aici? Nu stiu cum sa va spun, dar va spun pe romaneste, cred ca dreptul il stiu mai bine decat dumneavoastra", a fost reactia unui vecin la adresa celor care efectuau evacuarea.

Directorul adjunct de la Locativa, Florinel Gornea, spune ca datoriile respectivei familii au ajuns la 150 de milioane (lei vechi), insa ar mai fi datorii si la utilitati.

"Este o hotărâre judecătorească, acesta familie are datorii foarte mari atât la chirie cât și la furnizorii de utilități. Au fost reclamații și pe linie de igienă din partea SANEPID către Locativa, Primăria știe despre ce este vorba. Valoarea totală a datoriilor este de aproape 150 de milioane. Ei sunt în apartament dacă nu mă înșel, de când s-a construit blocul, de dinainte de Revoluție. Ei au mai plătit. Nu au avut tot timpul datorii așa de mari, a declarat Florinel Gornea.

Acesta a mai precizat ca in apartament locuia o femeie (foto jos) cu doi copii mai mari, in timp ce sotul a disparut, nu se stie unde.















 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...