Chevron, la un pas de a incepe explorarea gazelor de sist in Romania

Chevron, la un pas de a incepe explorarea gazelor de sist in Romania
Grupul energetic american Chevron a mai facut un pas spre explorarea gazelor de sist in estul Romaniei, dar mai are nevoie de cel putin doua autorizatii inainte de a demara lucrarile de foraj, a afirmat, joi, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, intr-o declaratie pentru Reuters.

Autoritatile locale din judetul Vaslui, unde Chevron are concesionata o suprafata de 1,6 milioane de acri, au acordat companiei Chevron autorizatii de dezvoltare pentru trei perimetre.

`Aceste documente nu ofera dreptul de a efectua lucrari`, a subliniat ministerul. `Vorbim despre explorare si nu exploatare si suntem in prima faza, de eliberare a autorizatiilor de mediu pentru unul din perimetre`, a adaugat sursa citata.

Inainte de a demara operatiunile de explorare, Chevron va avea nevoie, in conformitate cu prevederile legale, si de autorizatii de constructie, a precizat Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Un raport al Agentiei americane pentru informatii privind energia estimeaza ca resursele de gaze de sist ale Romaniei, Bulgariei si Ungariei ar totaliza 538 de miliarde de metri cubi, ceea ce este putin peste consumul anual al Europei si reprezinta o cantitate suficienta pentru a asigura necesitatile Romaniei pentru o perioada de 40 de ani.

Cu toate acestea, anul trecut, activistii care se opun folosirii metodei fracturarii hidraulice au cerut guvernului sa anuleze autorizatiile acordate Chevron si sa mentina un moratoriu privind exploatarea gazelor de sist.

Dupa castigarea alegerilor din decembrie 2012, premierul Victor Ponta a declarat ca Romania va permite explorarile legate de gazele de sist.

SURSA: Agerpres

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
6

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
53

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...