Ingrediente: 8 mere; 3 portocale; 1 cana zahar; 1 cana nuca maruntita; 1 ceasca ulei; 3 cani faina; 1 ceasca stafide; 1/2 lingurita scortisoara; 1 plic praf de copt; 2 plicuri vanilie; 1 lingurita bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare: Frecam zaharul cu ulei si adaugam merele date pe razatoare cu portocalele taiate marunt. Amestecam pana sfaramam pulpa de fructe. Adaugam faina, in care s-a amestecat praful de copt, pana obtinem o compozitie mai groasa decat cea de clatite. Peste compozitie punem bicarbonatul stins in zeama de lamaie, mirodeniile, stafidele si nuca.
Tapam tava cu hartie de copt si adaugam in ele jumatate din compozitie. Se coace la foc potrivit, vreme de 45 de minute. A nu se uita – tava se da la cuptor numai dupa ce acesta a fost incins. Din cantitatile enumerate ies patru tavi. (crestinortodox.ro)
Pofta buna!
Chec cu mere si portocale (de post)
Stiri Botosani Monday, 18 April 2011 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Momente de mândrie pentru învățământul botoșănean: Prof. Ioana Cristina Pașcău a câștigat trofeul „Profesorul Anului din mediul rural”!
Monday, 24 February 2025
Gala „Profesorul Anului din mediul rural” aduce în prim-plan și aplaudă eforturile și rezultatele oamenilor excepționali, care lucrează în învățământul din ...
Cel mai așteptat film de comedie românesc al anului, „Mentorii”, ajunge în avanpremieră la Botoșani!
Monday, 24 February 2025
Filmul are parte de două proiecții speciale care vor avea loc de la ora 17:30, la Happy Cinema și de la ora 19:00 la Cinema Unirea. Tot pe 28 februarie, „Mentorii”, primul lungmetraj pr...
Tot mai puține locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare: LISTA completă transmisă de AJOFM Botoșani!
Monday, 24 February 2025
Astfel, pe nivel de studii, 24 de locuri de muncă se adresează candidaților cu studii superioaare, în timp ce 433 sunt pentru cei cu studii medii. Pe nivel de calificare, calificații au l...