Ceva e putred în Danemarca! Prea mulți tineri urcă la volan fără permis!

Ceva e putred în Danemarca! Prea mulți tineri urcă la volan fără permis!

Este uimitor cât de mulți tineri urcă la volan fără a avea permis de conducere. Practic, nu trec două trei zile fără ca polițiștii să nu găsească măcar un șofer în trafic care circulă fără permis.  

În România, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Cu toate astea, foarte multe persoane riscă să stea chiar și 5 ani la închisoare doar pentru o scurtă escapadă pe drumurile publice. Și nu există o explicație!

Doar într-o singură zi, polițiștii au prins încă două persoane care, dacă nu vor înfunda pușcăria, cu siguranță umflă statisticile sociologilor.  

La data de 14.09.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Săveni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul comunal  DC21, în localitatea Mileanca, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, autoturismul pe care îl conducea avea inspecţia tehnică periodică expirată din luna iulie a.c. Pe numele acestuia s-a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

Și tot la data de 14.09.2019, un tânăr de 18 ani, din municipiul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Naţională a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autoturism care era parcat regulamentar pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că nici acest tânăr nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

Una peste alta, dacă se adună incidentele de acest fel înregistrate în județul Botoșani, iar constatările polițiștilor sunt statistic doar ceea ce numim “vârgul icebergului”, ajungem să ne punem întrebarea dacă nu cumva permisul de conducere a devenit „facultativ” pentru mulți botoșăneni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
2

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
139

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
74

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...