Certificate false cu rezultate negative pentru COVID, la vânzare pe Facebook (video)

Certificate false cu rezultate negative pentru COVID, la vânzare pe Facebook (video)

Verificări mai aspre la graniță, după ce polițiști au descoperit mai multe teste COVID falsificate. Din ce în ce mai multe țări sunt pe lista cu risc epidemiologic, asta înseamnă că românii care se întorc din statele respective trebuie să prezinte un test covid la graniță în majoritatea cazurilor. Iar cei care declară că stau doar trei zile și au test negativ scapă de carantină.

Maria Moiș, jurnalist Digi24: În acest moment, cele mai aspre condiții sunt impuse pentru cei care vin din Marea Britanie. Toți cetățenii trebuie să prezinte un test anti-COVID negativ la intrarea în România, dacă vor să intre în țară.

Pe grupurile de români care trăiesc în Marea Britanie și unde am reușit și noi să intrăm, am văzut mai multe anunțuri ale unor persoane care se oferă să emită certificate cu rezultate negative ale testelor anti-COVID, desigur, contracost. Desigur, este o fraudă.

Astfel de cazuri s-au descoperit la granița țării noastre. În urmă cu o săptămână și jumătate, doi bulgari au fost prinși când încercau să intre în România cu certificate medicale false. Aceștia audeclarat polițiștilor 50 de euro. Au fost și situații în care unele persoane nu au fost lăsate să intre în România pentru că nu aveau un test medical, iar după 30 de minute s-au întors cu un certificat, cel mai probabil fals.

Polițiștii au înăsprit controalele și spun că sunt mult mai vigilenți. Cazuri de persoane cu certifiate false au fost întâlnite și pe aeroporturi din Franța.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
55

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
39

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
42

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...