Ceremonie religioasă și militară de Ziua Drapelului Național

Evenimentul va debuta de duminică seară, când va fi coborât drapelul României de pe catarg, în prezența comandantului gărzii de onoare și a unui militar.

Luni, 26 iunie, în toate județele din țară se marchează Ziua Drapelului Național. Cu această ocazie sunt organizate ceremonii religioase și militare.

La Botoșani, evenimentul va debuta de duminică seară, când va fi coborât drapelul României de pe catarg, în prezența comandantului gărzii de onoare și a unui militar. Ceremonialul va continua luni, de la ora 11:00, când va fi oficiată slujba de sfințire a drapelului României care urmează a fi arborat în „Piaţa Tricolorului”.

În intervalul 11:10 – 11:20 participanții se vor aduna în „Piața Tricolorului”, unde va fi oficiat ceremonialul religios și militar.

Vor participa prefectul Județului Botoșani, președintele Consiliului Județean Botoșani, primarul Municipiului Botoșani, comandantul Garnizoanei Botoșani, protopopul Protopopiatului Botoșani, parlamentari și reprezentanți ai partidelor politice, comandanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne (I.P.J., I.J.J., I.J.S.U., I.T.P.F.), comandanții U.M. 01251 Botoșani și U.M. 01189 Botoșani, directorul Penitenciarului Botoșani, șeful Poliției Locale Botoșani, veterani de război, reprezentanţi ai „Asociaţiei Cultul Eroilor” filiala Botoşani, reprezentanţi ai  „Asociaţiilor Cadrelor  Militare în  Rezervă şi Retragere” filiala Botoşani, reprezentanţi ai „Asociaţiilor Naţionale a Veteranilor de Război” filiala Botoşani, reprezentanţi ai „Asociaţiei Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități” filiala Botoşani, alte instituții invitate la activitate.

După întâmpinarea prefectului județului Botoșani și a comandantului garnizoanei va fi salutul Drapelelor de luptă, trecerea în revistă a detaşamentului de onoare de către prefectul judeţului Botoşani şi comandantul garnizoanei Botoşani, salutul detașamentului de onoare și ocuparea locului stabilit.

Se va intona imnul României și va fi prezentată semnificația Zilei Drapelului Național de către col.(rz) dr. Balanovici Sergiu.

Activitatea se va încheia cu realizarea dispozitivului de defilare și defilarea detașamentului de onoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs la Spitalul „Mavromati” cu toți candidații respinși, o lucrare a fost anulată!

astăzi, 13:46

Spitalul Județean „Mavromati” a organizat concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical pe nutriție dietetică/generalist. Din cei patru candidați care au ajuns la proba scri...

Risc de inundații pe râurile Prut și Jijia până pe 1 octombrie!

astăzi, 12:34

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora. De asemenea, a fost emis un cod cod port...

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din țară a ieșit pe traseu la Iași. Turiștii, dar și ieşenii au îmbrățișat rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...