Ceremonial organizat la Botoșani cu prilejul Zilei victoriei Revoluției Române

Ceremonial organizat la Botoșani cu prilejul Zilei victoriei Revoluției Române

Vineri, 22 decembrie, românii sărbătoresc „Ziua victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii”, comemorând în acelaşi timp sacrificiul celor care şi-au dat viaţa sau au suferit grave vătămări pentru ca idealurile Revoluţiei din decembrie 1989 să devină realitate.

Prefectul Dan Şlincu şi conducerea Garnizoanei Botoşani invită botoşănenii la ceremoniile militare desfăşurate cu această ocazie la sediul Instituţiei Prefectului precum şi la Biserica „Sf. Cuvioasa Parascheva” de pe Pietonalul Unirii.

Astfel, în timp ce la Biserică se va realiza dispozitivul militar la Monumentul Eroilor Revoluţiei din anul 1989, la Palatul Administrativ se vor aduna oficialităţile, începând cu ora 9:30 şi se va depune o jerbă de flori din partea Asociaţiei „22-25 Decembrie 1989” în zona Plăcii Comemorative de pe faţada instituţiei, urmând un moment de reculegere.

Ulterior, în jurul orei 9:40, oficialităţile se vor deplasa la Biserica „Sf. Cuvioasa Parascheva”, iar prefectul şi comandantul Garnizoanei vor trece în revistă Garda de Onoare.

După intonarea Imnului Naţional, la ora 9:50 va avea loc un serviciu religios, urmat de alocuţiunile reprezentanţilor Asociaţiei „22- 25 Decembrie 1989” şi de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...