Centrul vechi, discotecă în aer liber. Parcarea de la Luceafărul transformată în ring de dans

Cetățenii care locuiesc în zona Centrului Istoric al municipiului BotoÈ™ani trăiesc un adevărat coÈ™mar, atunci când ”stăpânii locului” dau frâu liber petrecerilor în miez de noapte.

Astfel, în data de 23 octombrie 2023, după miezul nopÈ›ii, la sesizarea poliÈ›istului local din Dispeceratul PoliÈ›iei Locale BotoÈ™ani, s-a intervenit în parcarea Luceafărul din municipiu.

Aici, mai mulÈ›i tineri ascultau muzică È™i dansau, tulburând liniÈ™tea publică.

Polițiștii locali ajunși la fața locului au constatat că mai mulți tineri ascultau muzică de la un dispozitiv audio dintr-un autovehicul.

Conducătorul auto a fost legitimat și sancționat contravențional potrivit Legii nr. 61/1991, iar grupul a fost dispersat.

AcÈ›iunea se înscrie în seria celor desfășurate în intervalul 20 – 31 octombrie 2023, când poliÈ›iÈ™tii locali au desfășurat activități de prevenire È™i constatare a faptelor de natură contravenÈ›ională. 

Pe lângă activitățile specifice întreprinse de poliÈ›iÈ™tii locali, aceÈ™tia au intervenit la un număr de 135 sesizări telefonice primite de la cetățeni, dar È™i la un număr de 77 de sesizări ale poliÈ›iÈ™tilor locali din Dispeceratul instituÈ›iei.

În urma verificărilor efectuate în teren pentru stabilirea situaÈ›iei de fapt a celor semnalate, dar È™i din oficiu, poliÈ›iÈ™tii locali au legitimat 310 persoane, iar pentru încălcarea prevederilor legale au întocmit un număr de 178 procese verbale de constatare a contravenÈ›iilor, cuantumul total al amenzilor fiind de 33.890 lei. 

Pentru nerespectarea normelor de convieÈ›uire socială, a ordinii È™i liniÈ™tii publice s-a aplicat un număr de 42 sancÈ›iuni contravenÈ›ionale, pentru sancÅ£ionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieÅ£uire socială, a ordinii ÅŸi liniÅŸtii publice, iar faptele constatate È™i sancÈ›ionate au fost: tulburarea liniÈ™tii publice, consumul de alcool pe domeniul public, apelarea la mila publicului, etc.

De asemenea, potrivit celor menÈ›ionate de reprezentanÈ›ii PoliÈ›iei Locale BotoÈ™ani, la sesizările cetățenilor, pe timpul nopÈ›ii, au fost dispersate mai multe grupuri de tineri care tulburau ordinea È™i liniÈ™tea publică în următoarele zone: Pietonal Unirii, strada Sucevei, Parcul Mihai Eminescu, Parcul Primăriei, Centrul Istoric.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la AJPIS Botoșani: Beneficiarii de alocații și indemnizații vor primi banii începând de luni!

astăzi, 19:50

Suma totală platită este  de 6.413.129  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - AlocaÈ›ia lunară de plasament - AlocaÈ›ia lunară de plasament pentru copilul c...

Taxe și impozite mai mari de la 1 ianuarie 2025, odată cu creșterea salariului minim!

astăzi, 18:50

Premierul Marcel Ciolacu a anunÈ›at că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul acesta. De la anul, în caz...

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:50

Memorialul IpoteÈ™ti – Centrul NaÈ›ional de Studii „Mihai Eminescu”, instituÈ›ie din subordinea Consiliului JudeÈ›ean BotoÈ™ani, intenÈ›ionează să organizeze în ultima săptÄ...