Centrul de urgență pentru persoane fără adăpost este focar COVID. Unitatea e carantinată

Centrul de urgență pentru persoane fără adăpost este focar COVID. Unitatea e carantinată

Încă patru beneficiari ai centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost, din municipiul Botoșani, au fost diagnosticați, duminică dimineață, cu Covid-19. Unitatea este carantinată pentru 14 zile.

După ce un bărbat în vârstă de 56 de ani, găzduit în centru, a fost depistat pozitiv, vineri, preluat de o ambulanță și internat pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, toți ceilalți beneficiari au fost testați, dar și un angajat al centrului, respectiv un supraveghetor, care a intrat în contact direct cu bărbatul confirmat.

Duminică dimineață, au venit rezultate pozitive pentru alți patru beneficiari, de 52, de 55, de 56, respectiv de 66 de ani. Aceștia au fost transportați spre Secția de Infecțioase cu o autospecială pentru victime mutiple a SMURD.

Centrul, aflat în sobordinea Direcției de Asistență Socială a Primăriei, oferă servicii pentru 20 de persoane fără adăpost. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a dispus ca ceilalți 15 beneficiari să fie carantinați instituționalizat.

În ultimele 24 de ore, au fost depistate 9 cazuri noi de infectare, din 303 teste prelucrate, printre care și o familie compusă din cuplu și un copil. Bilanțul botoșănenilor infectați a crescut, astfel, la 1241, duminică.

 

Spune-ne opinia ta