Cele mai rele ingrediente naturale
Stiri Botosani Saturday, 3 November 2012 ActualitateIngrediente facute din alge marine, preparatele care contin ulei de palmieri, caramelul si sucul de fructe pot sa fie nesanatoase, scrie health.yahoo .
Algele marine au un bun renume si intra automat in categoria "natural", fiind adaugate in unele produse organice. Putini stiu insa ca pot produc inflamatii, care genereaza boli cronice, boli inflamatorii intestinale, artrita reumatoida si ca favorizeaza arteroscleroza.
Din categorie face parte caragenanul, un agent de ingrosare, utilizat la deserturi, inghetata si produse lactate, fiind intrebuintat chiar si in industria de cosmetice.
Caragenanul mai este numit si gelatina vegetala si se gaseste din plin in produsele de cofetarie care folosesc gelatina aceea specifica care se dizolva in apa calda. Il gasiti si in alimentele vegetale preparate din soia si in multe alte alimente pe care le credem sanatoase, dar in fapt nu sunt.
Caramelul din zahar este un produs natural, care ar trebui sa fie condamnat doar pentru numarul sau de calorii. Tratarea termica a zaharului pentru obtinerea caramelului duce insa la aparitia unor compusi de amoniu numiti 4-MI, care favorizeaza cancerul. Caramelul este un colorant alimentar natural si pentru ca place se gaseste din plin nu doar in sucuri colorate, ci si in iaurturi si alte preparate aparent sanatoase.
Uleiul de palmier este utilizat in numele unei alimentatii sanatoase in locul uleiurilor vegetale hidrogenate. Cu toate acestea uleiul de palmier este foarte rau pentru inima si vasele de sange ca toate celelalte uleiuri partial hidrogenate.
In plus hectare de padure tropicala au fost defrisate si inlocuite de culturile de palmier ceea ce a afectat grav intregi ecosisteme, in numele producatorilor de ulei de palmier. Acest tip de ulei este folosit la biscuiti, prajituri, si alte prajituri coapte.
Sucurile concentrate de fructe nu sunt produse naturale, desi de cele mai multe ori sunt comercializate ca fiind alimente sanatoase. Sucurile sunt tratate termic, au zahar adaugat si aduc calorii goale. In aceste siropuri este adaugat siropul de porumb.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Preoții botoșăneni, îngrijorați de scăderea natalității: ”Sunt biserici fără nici măcar un botez într-un an”!
Preoții ortodocși trag un semnal de alarmă în privința natalității „extrem de scăzute”. Clericii spun că există sate în care nu au oficiat nici măcar un botez î...
Postul de director general al companiei Nova Apaserv a fost scos la concurs!
Nova Apaserv, asistată de un expert independent în concursurile de management, anunță începerea procesului de recrutare și selecție pentru poziția de director general al societății...
Două artiste din Botoșani, mamă și fiică, expun împreună ”Chipuri în timp”: ”O fereastră misterioasă către o lume acum dispărută”
Vineri, 24 ianuarie, de la ora 17.00, în mansarda Muzeului Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, va avea loc vernisajul dedicat expoziției temporare de grafică ”Chipuri în...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.88 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici