Cele mai rele ingrediente naturale

Industria alimentara strecoara in mancarea noastra cea de toate zilele, ingrediente naturale cu scopul de a face produsele procesate mai sanatoase. Cu toate aceste unele ingrediente, desi sunt naturale fac parte din categoria alimentelor rele pe care, spre binele sanatatii tale, trebuie sa le eviti.

Ingrediente facute din alge marine, preparatele care contin ulei de palmieri, caramelul si sucul de fructe pot sa fie nesanatoase, scrie health.yahoo .

Algele marine au un bun renume si intra automat in categoria "natural", fiind adaugate in unele produse organice. Putini stiu insa ca pot produc inflamatii, care genereaza boli cronice, boli inflamatorii intestinale, artrita reumatoida si ca favorizeaza arteroscleroza.

Din categorie face parte caragenanul, un agent de ingrosare, utilizat la deserturi, inghetata si produse lactate, fiind intrebuintat chiar si in industria de cosmetice.

Caragenanul mai este numit si gelatina vegetala si se gaseste din plin in produsele de cofetarie care folosesc gelatina aceea specifica care se dizolva in apa calda. Il gasiti si in alimentele vegetale preparate din soia si in multe alte alimente pe care le credem sanatoase, dar in fapt nu sunt.

Caramelul din zahar este un produs natural, care ar trebui sa fie condamnat doar pentru numarul sau de calorii. Tratarea termica a zaharului pentru obtinerea caramelului duce insa la aparitia unor compusi de amoniu numiti 4-MI, care favorizeaza cancerul. Caramelul este un colorant alimentar natural si pentru ca place se gaseste din plin nu doar in sucuri colorate, ci si in iaurturi si alte preparate aparent sanatoase.

Uleiul de palmier este utilizat in numele unei alimentatii sanatoase in locul uleiurilor vegetale hidrogenate. Cu toate acestea uleiul de palmier este foarte rau pentru inima si vasele de sange ca toate celelalte uleiuri partial hidrogenate.

In plus hectare de padure tropicala au fost defrisate si inlocuite de culturile de palmier ceea ce a afectat grav intregi ecosisteme, in numele producatorilor de ulei de palmier. Acest tip de ulei este folosit la biscuiti, prajituri, si alte prajituri coapte.

Sucurile concentrate de fructe nu sunt produse naturale, desi de cele mai multe ori sunt comercializate ca fiind alimente sanatoase. Sucurile sunt tratate termic, au zahar adaugat si aduc calorii goale. In aceste siropuri este adaugat siropul de porumb.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime, Rotaru și Gică Popescu au mers la Cotroceni. „Facem parte din grupul de lucru însărcinat să dezvolte sportul românesc”!

astăzi, 11:00

Gică Popescu (57 de ani), președinte la Farul Constanța, a anunțat un nou proiect pentru dezvoltarea sportului românesc, din care fac parte și Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova...

Un botoșănean urmărit internațional a fost adus din Germania și băgat la închisoare!

astăzi, 10:30

În perioada 16 - 17 aprilie 2025, Poliția Română a adus în țară 5 persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a unor pedepse privative de libertate. Potrivi...

Cătălin Bordea și-a găsit liniștea de sărbători: „Stau trei zile, fac prezența în biserica pe care am restaurat-o...”!

astăzi, 09:39

Cătălin Bordea și-a făcut cu ceva timp înainte planurile în privința sărbătorilor pascale. Comediantul va petrece departe de Capitală, alături de femeia căreia i-a renovat casa. ...