Cele mai mari minciuni ascunse de mancarea ta

Frumos ambalate si beneficiind de campanii publicitare intense, unele produse ne pacalesc sa le cumparam. Ele ascund, insa, pericole pe care comerciantii incearca sa le mascheze.

Mancarea "naturala"

 Pe ambalajele multor produse se mentioneaza ca ar contine ingrediente naturale sau ca ar fi naturale in intregime. Adesea, ceea ce cumparam nu contine coloranti artificiali sau arome sintetice, insa producatorii folosesc alte ingrediente periculoase pentru consumator, care nu sunt naturale, scrie care2, citat de ziare.com.

 Cel mai bine este este sa te intrebi daca poti gati asa ceva acasa, iar o asemenea intrebare iti va oferi raspunsul referitor la originea acelui produs si cat de natural este el.

Cerealele integrale

 Acestea sunt cunoscute pentru reducerea riscului de diabet de tipul 2, cancer colorectal sau boli cardiovasculare. Totusi, unele produse au pe eticheta mentionat faptul ca ar contine cereale integrale, chiar daca in cantitate este mica. Unele nu contin insa deloc cereale integrale.

 Pe eticheta, ingredientele sunt adesea scrise in ordinea descrescatoare a gramajului lor, deci pot fi urmarite si astfel. Adesea, al doilea ingredient de pe lista este prezent in acel produs in procent de 1%.

Multi-cerealele care pot lipsi

 Pe numeroase ambalaje ale produselor se poate citi faptul ca multi-cerealele sunt sanatoase pentru corp. Ele au insa in compozitie cereale rafinate, care nu sunt benefice pentru organismului, ba din contra. Adesea, tipul de cereale prezente in mancare este mai important decat cantitatea acestora.

 Pe eticheta produsului respectiv poti citi si ingredientele lui, in ordinea importantei. Fii atent daca cerealele integrale sunt primele pe aceasta lista.

Adevaratele ingrediente

 Micile gustari au adesea aroma de branza, usturoi, ciuperci sau alte ingrediente despre care ni se spune ca sunt naturale. Totusi, ingredientele respective sunt prezente de multe ori sub forma concentratului.

 Daca vezi ca acel produs are si multe alte substante in compozitie, ar fi bine sa il eviti. Chiar si sucul natural de fructe are zahar adaugat in el, ceea ce poate duce la o concentratie reala de fructe de doar 50%.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BNR face un sondaj despre „avuția românilor”. Câte gospodării din țară vor fi „interogate” și ce vor fi întrebați oamenii!

Friday, 11 July 2025

Elaborarea statisticilor privind distribuția avuției gospodăriilor populației de către BNR a fost recomandată de OCDE în cadrul procesului de evaluare a României pentru admiterea &ic...

„Tehnologii învechite, calitate slabă”: Armata română renunță la Kalașnikov și anunță un program de înzestrare cu arme de tip NATO!

Friday, 11 July 2025

Ministerul Apărării Naționale (MApN) intenționează să achiziționeze 200.000 de pistoale, arme de asalt, puști cu lunetă și mitraliere moderne, compatibile NATO, pentru înzestrarea mili...

Ilie Bolojan anunță schimbări: “Magistrații se pensionează prea rapid, trebuie să creștem vârsta”!

Friday, 11 July 2025

Premierul Ilie Bolojan a susținut vineri, la finalul unei săptămâni marcate de asumarea răspunderii în Parlament pe primul pachet de măsuri fiscale, o conferință de presă în ...