Cele mai frecvente probleme de sanatate ale barbatilor: 10 simptome care nu trebuie ignorate

Cele mai frecvente probleme de sanatate ale barbatilor: 10 simptome care nu trebuie ignorate
Barbatii ar trebuie sa fie atenti la simptomele care ar putea indica potentiale probleme de sanatate. Un semn de avertizare poate fi subtil si prezent de ceva timp sau poate fi imediat si dureros. În ambele cazuri consultati medicul, astfel încât sa puteti obtine o evaluare a starii de sanatate.

Dureri în piept

Cei mai multi oameni asociaza durerile în piept cu un atac de cord, dar ar putea fi cauzate de o problema de sanatate diferita. Ai putea avea un alt tip de problema cardiaca, cum ar fi angina pectorala sau o problema pulmonara, cum ar fi pneumonia, o embolie pulmonara, astm, probleme gastro-intestinale, cum ar fi boala de reflux gastroesofagian sau un ulcer la stomac. Toate acestea necesita consultul unui medic.

Sange in urina

Sângele în urina este un motiv de îngrijorare si poate fi un prim simptom de cancer de prostata sau o prostata marita, cancer sau pietre în vezica sau rinichi. Boli de rinichi sau leziuni pot provoca urinarea cu sange la fel ca si inflamatia sau infectia vezicii urinare, rinichilor sau uretrei.

Scurtarea respiratiei

Este un alt simptom care poate semnala un atac de cord sau insuficienta cardiaca congestiva. Sau ai putea avea o boala de plamani cum ar fi cancerul pulmonar, boli pulmonare obstructive cronice, bronsita cronica, emfizem, astm sau hipertensiune pulmonara. Scurtarea respiratiei este un simptom asociat si cu anemia.

Caderea parului

În timp ce caderea parului este o parte naturala a imbatranirii poate fi un avertisment pentru o stare de sanatate mai grava: o boala autoimuna cum ar fi lupus, boli infectioase, cum ar fi sifilisul sau boli ale tiroidei.

Disfunctie erectila

Aproximativ 70% din cazurile de disfunctie erectila sunt datorate unei alte probleme medicale. Bolile care pot cauza disfunctii erectile: diabet zaharat, boli de inima, ateroscleroza, boli de rinichi, boli neurologice, alcoolismul cronic, scleroza multipla si boli vasculare.

Oboseala

Oboseala implica o lipsa continua de energie si motivatie si este un raspuns normal la circumstante cum ar fi stresul, efortul fizic sau lipsa de somn. Cu toate acestea, oboseala poate fi un simptom al unei boli mai serioase: insuficienta cardiaca congestiva, diabet, artrita, infectii si boli de rinichi sau de ficat. Oboseala, de asemenea, poate fi un simptom pentru anemie, depresie, tulburari de somn, sau un defect al glandei tiroide.

Ameteala

Senzatia de ameteala apare atunci când nu exista suficient sânge care ajunge la creier. Poate rezulta dintr-o scadere brusca a tensiunii arteriale sau deshidratare. Ametelile insotesc adesea probleme de sanatate, cum ar fi gripa, alergii sau hipoglicemie. De asemenea, pot indica un risc grav pentru sanatate: boli de inima, accident vascular cerebral sau soc.

Setea excesiva

Este un simptom proeminent de hiperglicemie si, prin urmare, este un indiciu ca ati putea avea diabet zaharat. Sete excesiva este si un simptom asociat cu sângerarea interna, infectia severa sau probleme ale inimii, ficatului sau rinichilor.

Pierderi de memorie

Riscurile pentru sanatate asociate cu pierderi de memorie: boala Alzheimer, tumori cerebrale, infectii cerebrale, leziuni ale creierului, depresie, encefalita, accident vascular cerebral si alcoolism. Anumite deficiente de vitamine pot duce la pierderi de memorie.

Probleme de vedere

Vederea se deterioreaza pe masura ce inaintezi in varsta. Cu toate acestea, vederea încetosata poate indica o afectiune grava a ochilor: cataracta, glaucom, retinopatie diabetica, dezlipire de retina sau degenerescenta maculara. Sau ar putea indica o problema de sanatate, cum ar fi o migrena, un accident vascular cerebral sau o tumoare pe creier.

medlive.hotnews.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
178

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
367

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
101

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...