Cele mai eficiente remedii naturiste împotriva arsurilor la stomac
Stiri Botosani Friday, 16 August 2013 ActualitateOţet de mere
Vă puteţi prepara un remediu din două linguriţe cu oţet de mere şi două linguri cu miere, amestecate într-un pahar cu apă. Beţi înainte de a mânca
Busuioc
Una dintre cele mai bune soluţii împotriva acidităţii şi arsurilor de stomac este să mestecaţi busuioc după mese. Vă va ajuta să scăpaţi de dureri, de greaţă şi de gaze.
Hrişcă
Hrişca este bună pentru a domoli aceste arsuri dacă o folosim în felul următor: fulgii de hrişcă se prăjesc până capătă culoarea maroniu închis, apoi se ia, la nevoie, câte un vârf de cuţit din acest praf.
Rozmarin
Un alt remediu are la bază rozmarinul sălbatic. Se prepară o infuzie obişnuită, dintr-o lingură cu plantă la o cană cu apă clocotită, şi se bea în reprize, câte o lingură la câteva ore, de patru-cinci ori pe zi.
Zeamă de cartofi
Pentru a calma arsurile se mai recomandă şi zeama de cartof. Stoarcem un cartof crud la storcător şi bem zeama sau putem, de asemenea, să mestecăm bine câteva feliuţe de cartof crud. Este şi un remediu pentru ulcer, dar şi un pansament pentru stomacul sănătos.
Argilă
Se prepară zilnic apă de argilă în felul următor: două linguriţe cu argilă se pun într-un pahar cu apă, se amestecă bine şi se bea dimineaţa pe stomacul gol.
Tărâţe
Apa de tărâţe este şi ea de ajutor, dar aceasta se prepară altfel: se pun câteva liguri cu tărâţe într-un borcan şi se lasă de seara până dimineaţa, când se strecoară şi se bea înainte de masă. Această apă ajută la echilibrarea mediului acid din stomac şi este de folos organismului, în general, fiind plină de vitamine din complexul B. Purifică şi detoxifică, curăţă tenul şi ajută rinichii să lucreze bine.
De evitat:
Persoana care suferă de arsuri la stomac trebuie să se protejeze şi să nu facă abuz de cafea şi de condimente. De asemenea, usturoiul, ceapa, ardeiul iute, piperul irită stomacul sensibil şi pot accentua problemele, ajungându-se de la gastrită la ulcer.
Nu mâncaţi fructe cu un conţinut ridicat de pectine, cum ar fi merele. Dacă totuşi poftiţi la un măr, aveţi grijă să-l curăţaţi de coajă înainte de a-l consuma. Mestecaţi bine alimentele şi nu mâncaţi în grabă. De asemenea, nu lăsaţi pauze mari între mese. E de preferat ca într-o zi să aveţi trei mese principale şi două gustări, pentru ca stomacul să nu lucreze "în gol". Beţi cel puţin opt pahare cu apă zilnic şi evitaţi cinele la ore târzii.
doctorulzilei.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Mai ai trei zile la dispoziție pentru o carieră de ofițer în Jandarmeria Română!
Dacă nu te-ai hotărât încă ce carieră ți se potrivește, ai la îndemână, până pe data de 20 iunie, o opțiune de viitor ca ofițer în Jandarmeria Român...
Incendiu, în această dimineață, la o firmă din municipiul Botoșani, o angajată a sunat la 112! (Foto)
Un incendiu s-a produs, în această dimineață, într-o clădire unde funcționează mai multe spații de depozitare și producție. Mai exact, pe Calea Națională din municipiul Boto...
A murit dr. Solomon Fiterman. Născut în Dorohoi, a fondat în România gigantul Fiterman Pharma!
Dr. Solomon Fiterman, fondatorul Fiterman Pharma, a încetat din viață. Vestea a fost confirmată de compania Fiterman Pharma: ”Născut în 1947 la Dorohoi, dr. Fiterman a fost un...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.77 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici