Cele mai bune soluţii pentru mâini crăpate și uscate pe timp de iarnă

Cele mai bune soluţii pentru mâini crăpate și uscate pe timp de iarnă

Iarna poate fi foarte necruţătoare cu mâinile tale. Pielea netedă, moale şi catifelată din septembrie devine roşie, crăpată şi aspră până în martie. Principalii vinovaţi? Frigul şi lipsa de hidratare. În timpul iernii, umiditatea din aer scade, iar în ceea ce privește spațiul interior, cu atât mai mult, scrie CSID.ro.

Spălându-te pe mâini des, pentru a îndepărta microbii şi a te feri de răceală, gripă și, mai nou, de coronavirus, pielea ta este deshidratată, ca urmare a diminuării stratului lipidic natural.

Eficienţa cu care mâinile noastre rezistă la condiţiile dificile din timpul iernii are o foarte strânsă legătură cu puterea barierei pielii noastre, spune Charles Crutchfield, profesor de dermatologie la Universitatea de Medicină din Minnesota.

Bariera pielii este un amestec de proteine, lipide şi uleiuri. Aceasta protejează pielea împotriva deshidratării şi ajută la regenerarea ei pe timpul iernii.

Dacă bariera ta este slabă – ceea ce poate fi genetic – eşti mai predispusă la simptomele pielii sensibile, cum ar fi mâncărimea, inflamaţia sau eczemele. De asemenea, mâinile tale au o şansă mult mai mare de a deveni foarte uscate iarna.

Mâini uscate și crăpate? Folosește crema hidratantă de 5-6 ori pe zi

Pentru a trata mâinile uscate, crăpate şi lipsite de orice urmă de elasticitate, e nevoie de o hidratare ca la carte, iar apa potabilă cu siguranţă nu va face asta, mai scrie CSID.ro.

Crema hidratantă este cea care va împiedica evaporarea apei şi îţi va menţine mâinile moi şi catifelate, spune dermatologul Amz Wechsler. Începe să te hidratezi înainte să apară problemele!

Cea mai bună metodă de prevenire este să folosești o cremă hidratantă înainte ca mâinile să arate semne de uscăciune. De asemenea, dacă aplici crema hidratantă mai frecvent, efectele sale vor dura mai mult: 5-6 aplicări pe zi îţi vor asigura protecţie non-stop!

Pentru a atinge acest obiectiv, specialiştii sugerează păstrarea unei creme hidratante mereu la îndemână, atât acasă, cât şi în poşetă sau în geanta de sală. Aminteşte-ţi ca atunci când îţi masezi mâinile să iei în considerare şi hidratarea unghiilor şi a cuticulelor. La fel ca pielea mâinilor, şi ele pot deveni uscate.

Nu te spăla cu apă fierbinte şi alege creme fără parfum

Cele mai bune creme de mâini şi loţiuni de corp le vei găsi, cu siguranţă, pe rafturile din farmacie! Specialiştii dermatologi ne sfătuiesc să ţinem cont de două ingrediente principale atunci când cumpărăm un astfel de produs, şi anume emoliente şi agenţi de hidratare.

Emolientul acţionează ca un un lubrifiant pentru piele. El umple crăpăturile dintre celulele moarte, lăsând loc liber regenerării. De asemenea, nu căuta să alegi o cremă foarte parfumată, deoarece îţi poate irita şi mai mult pielea sensibilă a mâinilor. Alege, în schimb, creme fără miros, dar cu putere mare de hidratare.

Pentru a-ţi proteja pielea mâinilor alege un săpun delicat, foloseşte apă caldă, nu fierbinte, şterge-te cu un prosop moale şi aplică o cremă hidratantă imediat. Pentru a accelera absorbţia cremei hidratante, un truc foarte util este să ţii mâinile în mănuşi 30 de minute.

De asemenea, dacă ai mâini uscate şi săpunul solid nu le face deloc bine, poţi alege să îl înlocuieşti uneori cu şerveţele umede antibacteriene, care sunt puţin mai „blânde”!

 

Spune-ne opinia ta