Cele mai bune preparate traditionale romanesti din camarile gospodarilor botosaneni, la Festivalul Naturii!

Cele mai bune preparate traditionale romanesti din camarile gospodarilor botosaneni, la Festivalul Naturii!
Festivalul Naturii se desfasoara in perioada 27-30 septembrie, la Centrul Expozitional Moldova Iasi, si sunt asteptati sa participe peste 200 de mici producători din judetele Iasi, Suceava, Bacau si Botosani, care prezinta preparate din carne si lactate pregatite dupa retete traditionale, produse apicole dar si compoturi si dulceturi, conserve din fructe si legume, muraturi si tot felul de bunatati cu care vizitatorii se pot aproviziona pentru iarna la preturi de producator in cadrul Camarii Gospodarilor.

Tuica de Radeni, usturoiul de Copalau, vinul alb si rosu de Frumusica, mierea de albine poliflora cu si fara faguri sunt doar cateva din produsele care pot fi gasite la Camara Gospodarilor Botosaneni.

Printre atractiile festivalului se numara si doua stane din Suceava si Sibiu care vor pregati, spre deliciul gurmanzilor, balmos, pastrama de oaie, miel cu smantana si tocanita de oaie la ceaun.

Teascul si mustul vor fi in centrul atentiei la Terasa Vinarilor, unde mesele imbelsugate cu produse traditionale, gustari si minuturi vor fi cinstite cu un pahar de vin tanar.

Fermierii din intreaga regiune de Nord Est vor avea parte de o seara dedicata - Balul Fermierilor, eveniment unde se vor putea delecta cu mancaruri gustoase si cu muzica folclorica.

Evenimentul este organizat de ABplus Events impreuna cu Consiliul Judetean Iasi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Consiliul Judetean Botosani, Consiliul Judetean Suceava, Consiliul Judetean Bacau, Directia Pentru Agricultura, A.P.I.A si A.P.D.R.P. si sub patronajul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
62

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
13

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
232

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...