Cele doua persoane care au gresit subiectul la romana au demisionat

Mihail Stan si Dumitru Savulescu, nominalizati de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ca fiind vinovati pentru eroarea de la teza cu subiect unic si-au dat demisia. Mihail Stan, consilier in cadrul CNCEIP, si directorul Dumitru Savulescu si-au inaintat demisiile in urma cu putin timp, informeaza Evenimentul Zilei.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a declarat vineri ca doua persoane de la Centrul National de Evaluare si Curriculum pentru invatamantul preuniversitar sunt vinovate pentru eroarea strecurata in subiectul tezei cu subiect unica. Acestea vor fi anchetate de Comisia de Disciplina instituita de ministerul Educatiei.

"Fragmentul utilizat ca suport nu a afectat rezolvarea cerintelor. Elevii nu vor fi depunctati pentru opiniile exprimate. Responsabilitatea pentru confuzia strecurata in subiectul de joi al tezei unice ii apartine lui Stan Mihail si Dumitru Savulescu, ambii de la Centrul National de Evaluare si curriculuma pentru invatamantul preuniversitar", a precizat vineri ministerul Educatiei.

Ecaterina Andronescu a precizat ca Stan Mihail era nominalizat pentru elaborarea subiectelor si nominalizarea baremelor de evaluare, iar Dumitru Savulescu era responsabil cu verificare tehnica si metodologica a subiectelor.

"Ca urmare a situatiei de confuzie provocata joi o Comisie de Disciplina, instituita de ministerul Educatiei, va analiza modul in care persoanele pe care le-am mentionat si-au asumat responsabilitatile. Cer membrilor comisiei sa le sanctioneze in conformitate cu prevederile legale", a mai precizat ministrul Educatiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1275

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
343

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
332

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...