Cele 10 proiecte pe care Ovidiu Portariuc anunţă că le lasă noului Executiv al Primăriei

Cele 10 proiecte pe care Ovidiu Portariuc anunţă că le lasă noului Executiv al Primăriei
Cu o zi înainte de a preda ștafeta noului primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc a ținut să facă o scurtă trecere în revistă a proiectelor care au fost demarate în ultimii patru ani în care s-a aflat la cârma urbei, proiecte aflate la ora actuală în diferite stadii de execuție.

Portariuc a amintit și de cele trei mari proiecte preluate de la vechea administrație, când a venit în 2012 la Primărie, făcând referire la proiectul Cornișa, Teatrul M. Eminescu și proiectul pe termoficare.

"Cornișa și termoficarea au fost finalizate în ultimii trei ani. Sperăm ca noul Executiv să rezolve în cel mai scurt timp și problema teatrului, mai ales că am înțeles că au deja soluții pentru această problemă și sper să fie cât mai repede vizibilă această soluție", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a precizat că lasă noii administrații un număr de zece proiecte, exprimându-și speranța că vor fi duse la bun sfârșit și că vor fi atrase fonduri europene.

"Pe lângă proiectele deja începute, mă refer la locuințele sociale în cartierul Cișmea, al doilea proiect este cartierul de locuințe din Șoseaua Iașului, aflat la ora actuală în pregătire pentru licitație, a cărui construcție ar trebui să înceapă în toamna acestui an, apoi al treilea proiect este Spitalul Municipal, proiect care a trecut de faza de licitație, se află în evaluare și nu poate dura această evaluare mai mult de o lună de zile, maxim două. Și construcția spitalului ar trebui să înceapă în toamna acestui an", a menționat Portariuc.

Un alt proiect care ar trebui să înceapă este cel care vizează construcția unei săli de atletism la Liceul cu Program Sportiv, iar alte două săli de sport vor fi predate către CNI, pentru lucrări de reabilitare, fiind vorba de sălile de sport de la Liceul M. Eminescu și Pedagogic.

"Un alt proiect este Aventura Park care va trebui să închidă zona turistică și de agrement din zona Cornișa care sper că începând cu primăvara anului viitor, când avem acces la fonduri europene, să poată fi finanțat și să înceapă lucrările. Trebuiau să înceapă lucrările la complexul minisportiv din parcul M. Eminescu. Sper ca noul Executiv să îl continue, proiectul este la cheie numai trebuie să înceapă efectiv, este inclusiv buget alocat. Un proiect aflat în stadiu incipient, dar pentru care pregătirile au durat aproape un an de zile, este cel privitor la modernizarea Stadionului, a cărui documentație se află la CNI, și cel mai mare, proiectul de modernizare a transportului public local, acel proiect de 38 de milioane de euro", a mai spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul a ținut să amintească și că a fost finalizată Strategia de dezvoltare a Municipiului Botoșani, dar și Strategia de Dezvoltare a arealului Botoșani-Suceava.

"Sper ca noul Executiv să preia aceste zece proiecte pe care le lăsăm, la unele deja începute lucrările, altele în fază de documentație terminată, altele aflate în stadiu de licitație sau evaluare, dar toate aflate în diverse faze și să le ducă la bun sfârșit, așa cum și noi când am preluat acele trei proiecte, poate cele mai mari din ultimii 20 de ani, dar în trei ani s-a reușit închiderea cu toate problemele financiare sau tehnice care au existat", a mai precizat Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
61

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
292

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...